Provincie Drenthe

Assen

Datum: donderdag, 08 maart 2018
Tijd: 14.00 – 18.30 uur
Locatie: Provinciehuis Assen
Entree: gratis
Georganiseerd door: Vrouwen Kiezen i.s.m. Europa’s Rafelende Randen

Programma

Op Internationale vrouwendag, donderdag 8 maart 2018 van 14.00 uur tot 18.30 uur, organiseert het Drentse stateninitiatief ‘Vrouwen Kiezen’ en ‘Europa’s Rafelende Randen’ een inspirerende bijeenkomst in het provinciehuis met vier internationale kopstukken op het gebied van vrouwenrechten.

tynaarloo-internationale-vrouwendag-2018

Rusudan Gotsiridze, Georgië

Rusudan was de eerste vrouwelijke bisschop van Georgië en is uitgegroeid tot een gezaghebbende stem op het terrein van religie, vrouwenrechten en rechten van LHBT’ers. Ze ontving in 2014 de prestigieuze ‘International Women’s Award for Courage’ uit de handen van Michelle Obama.

Nataliia Evdokimova, Rusland

Nataliia is een bekende voorvechtster voor mensenrechten in Rusland en is onder meer lid van de Russische Presidentiële Raad voor Maatschappelijke organisaties en Mensenrechten, ingesteld door Putin.

Maia Melikidze, Georgië

Maia was tot afgelopen zomer de rechterhand van de Georgische president en sindsdien benoemd op de strategische positie van Commissaris voor Energie en Water. Ze kwam tijdens haar studie in Amerika in aanraking met democratiseringsprocessen en werd oprichter van het netwerk vrouwen en democratie in haar eigen land.

Delfina Hoxha, Albanië

Delfina is psychologe, publiciste en pas 22 jaar. Zij zet zich onder meer in voor meer vrouwen in de Albanese politiek en is daarmee in veel opzichten uitzonderlijk in een land waar traditionele rolverhoudingen de boventoon voeren

vrouwen_kiezen_logo-internationale-vrouwendag-2018


Borger

Datum: donderdag, 08 maart 2018
Tijd: 12.00 uur
Locatie: Het Anker Hoofdstraat 13 Borger
Entree: € 2,00
Georganiseerd door: Vrouwen van Nu Borger

Programma

Vrouwen van Nu Borger organiseert op donderdag 8 maart 2018 Borger Vrouwendag voor alle vrouwen van Borger en Omstreken in Het Anker Hoofdstraat 13 9531 AA te Borger

 

borger-vrouwendag-2018-08-maart


Emmen

Datum: donderdag, 08 maart 2018
Tijd: 18.30 uur
Locatie: Atlas Theater Emmen
Entree: € 5,00
Georganiseerd door: 8Maartgroep Emmen

 Programma:

8maartgroep-emmen-wereldvrouwendag-2018

 

emmen-vrouwendag-2018


Meppel

Datum: donderdag, 08 maart 2018
Tijd: 19.00 uur
Locatie: De Plataan, Vledderstraat 3, Meppel
Entree: € 7,50
Georganiseerd door: Wereld van Vrouwen

Programma

Een swingende Afrikaanse percussiegroep zorgt voor muziek en een workshop voor de bezoeksters (die dit leuk vinden).
Zoals onze vaste bezoeksters inmiddels van ons gewend zijn, worden er hapjes geserveerd, deze keer traditionele hapjes uit Gambia en Senegal.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en solidariteit met vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema.

Wereld van Vrouwen kiest er dit jaar voor om te vertellen over de positie en de ontwikkeling van vrouwen in Afrika.

In het najaar van 2017 verbleef Anja van Daatselaar, onze vice voorzitter, enkele maanden in Gambia en Senegal, waar zij heeft meegewerkt aan diverse projecten o.a aan een project over onvruchtbaarheid bij Afrikaanse vrouwen. Zij werkte o.a. bij Stichting Dimbayaa, een collectief van fertiliteitsprofessionals uit Gambia en Nederland die ernaar streven voorlichting en behandelingen bij onvruchtbaarheid te bieden en betaalbaar te maken.
Anja verzorgt voor ons een beamerpresentatie over haar belevenissen.
We lezen veel over HIV in Afrika en explosieve bevolkingsgroei, maar het probleem van onvruchtbaarheid is veel minder bekend.
Kinderen tellen in Afrika als oudedagsvoorziening en de gevolgen van onvruchtbaarheid zijn dramatisch, denk aan verstoting, sociale isolatie en soms zelfs geweld.
We kijken naar beelden over bijzondere traditionele gebruiken bij onvruchtbaarheid zoals o.a.  rituele wassingen in het water van een krokodillenpool.
Daarnaast zien we hoe deze vrouwen elkaar steunen en zich sterk maken door zich te verenigen in groepen en hoe Dimbayaa voorlichting en behandelingen geeft.

meppel-wereldvrouwendag-wereld-van-vrouwen-2018

Wereld van Vrouwen werkt niet met een lidmaatschap.
Alle vrouwen uit Meppel en omgeving zijn van harte uitgenodigd om deze avond te bezoeken.


Tynaarlo

Datum:
Tijd:
Locatie:
Entree:
Georganiseerd door:

Programma

 


Zuidlaren

Datum: zaterdag, 03 maart 2018
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Kandelaarkerk, Schipborgerweg 45a in Zuidlaren
Entree: € 10,00 inclusief lunch
Georganiseerd door: Vrouwendag Zuidlaren

Programma

Het wordt een leuke en gezellige dag samen met heel veel vrouwen (schoon-)zussen, vriendinnen, moeders en oma’s.
Het thema van de dag is: Shine Bright!

 

De spreekster van deze dag is Daniëlle Koudijs, zij is een christelijke blogster. Zij neemt ons mee in het thema Shine Bright, je mag schijnen als een vrouw en je mag zijn wie je bent!

internationale-vrouwendag-zuidlaren-2018

 

Na de lunch gaan we verder met workshops, onder het kopje ‘workshops’ kan je alvast lezen welke er zijn. Er is veel keus in workshops en voor ieder wat wils.

In de hal van de kerk zullen kraampjes zijn waar je allerlei leuke dingen kan kopen. Tussen de verschillende programmaonderdelen door is hier genoeg tijd voor. Er staan onder andere kraampjes van Riemer, de boekhandel en van Oriflame, voor make-up en andere leuke artikelen.

 

Binnenkort kan je je aanmelden voor deze dag. Je kan dan direct kiezen welke workshops je deze dag wilt volgen. Elke workshop is door de workshopleidster uitgelegd zodat je weet wat je kan verwachten en waar je je op kan verheugen.

 


Neem gerust contact op

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search