Archief Internationale Vrouwendag Nederland 2017

Op Internationale vrouwendag, donderdag 8 maart 2018 van 14.00 uur tot 18.30 uur, organiseert het Drentse stateninitiatief ‘Vrouwen Kiezen’ en ‘Europa’s Rafelende Randen’ een inspirerende bijeenkomst in het provinciehuis met vier internationale kopstukken op het gebied van vrouwenrechten.

tynaarloo-internationale-vrouwendag-2018

Rusudan Gotsiridze, Georgië

Rusudan was de eerste vrouwelijke bisschop van Georgië en is uitgegroeid tot een gezaghebbende stem op het terrein van religie, vrouwenrechten en rechten van LHBT’ers. Ze ontving in 2014 de prestigieuze ‘International Women’s Award for Courage’ uit de handen van Michelle Obama.

Nataliia Evdokimova, Rusland

Nataliia is een bekende voorvechtster voor mensenrechten in Rusland en is onder meer lid van de Russische Presidentiële Raad voor Maatschappelijke organisaties en Mensenrechten, ingesteld door Putin.

Maia Melikidze, Georgië

Maia was tot afgelopen zomer de rechterhand van de Georgische president en sindsdien benoemd op de strategische positie van Commissaris voor Energie en Water. Ze kwam tijdens haar studie in Amerika in aanraking met democratiseringsprocessen en werd oprichter van het netwerk vrouwen en democratie in haar eigen land.

Delfina Hoxha, Albanië

Delfina is psychologe, publiciste en pas 22 jaar. Zij zet zich onder meer in voor meer vrouwen in de Albanese politiek en is daarmee in veel opzichten uitzonderlijk in een land waar traditionele rolverhoudingen de boventoon voeren

vrouwen_kiezen_logo-internationale-vrouwendag-2018