Biodanza in AZC’s

 

 

Vanuit de wens om Nederlandse en buitenlandse vrouwen bij elkaar te brengen om met elkaar het leven te vieren, plezier te hebben, de vreugde te delen en zich met elkaar te verbinden, willen we onderstaande actie starten.

 

Kortgeleden is het idee opgevat om in het kader van de internationale vrouwendag en met zo’n bijzondere thema als ‘vrijheid’ een dansworkshop voor vrouwen van AZC’s (asielzoekerscentra) te organiseren.

Momenteel dansen we met een aantal Nederlandse vrouwen (is een project van een half jaar) met vrouwen in het AZC in Luttelgeest. Dat is eenmaal per maand, geheel gratis en de vrouwen hebben er veel plezier in. In het kader van 8 maart zouden we graag in heel Nederland in alle AZC’s (dat zijn er best veel) op hetzelfde tijdstip en dezelfde workshop in heel Nederland willen geven. Het lijkt ons enorm verbindend: Nederlandse en buitenlandse vrouwen die vreugde, plezier, het dansen/het leven met elkaar vieren. Voor het geven van de workshops proberen we zoveel mogelijk medewerking te krijgen van biodanzascholen, docenten en studenten. De AZC’s zullen benaderd worden om aan deze actie mee te willen werken. Ook financieel gaan we kijken hoe we eea geregeld kunnen krijgen. Dus als er tips en adviezen zijn dan zijn die welkom.

 

Dit is een eenmalige actie, gewoon omdat het hartstikke leuk is en vooral vanwege het thema ‘vrijheid’. Maar wellicht kan het groeien en wordt het een jaarlijkse gebeurtenis in het kader van 8 maart.

Meer weten?

Mail dan naar: m.topbac@xs4all.nl