Als CDA-fractie staan wij volledig achter het idee van de Internationale vrouwendag en ook in het thema vrijheid van dit jaar kunnen wij ons vinden.

Een fractielid heeft afgelopen 25 november tijdens de Internationale dag tegen geweld tegen de vrouw een bijeenkomst georganiseerd en de Watertoren aan de Westeinderplassen oranje op laten lichten.
Internationale vrouwendag ligt volledig in het verlengde van deze actie.
Vandaar de aangeleverde foto, zodat die kan worden meegenomen in de actie.

Vrijheid

Vrijheid voor ons betekent kunnen zijn wie je bent en daarin niet belemmert worden vanwege je achtergrond, geslacht, huidskleur, geloofsovertuiging of seksuele geaardheid.
Ook in Nederland krijgen vrouwen nog vaak te maken met situaties die juist het tegenovergestelde van vrijheid laten zien.
Of dat nou is in het feit dat vrouwen voor dezelfde functie met dezelfde opleiding en vaardigheden nog steeds minder verdienen dan mannen of het seksueel ongewenst gedrag waar bijna elke vrouw nog steeds mee te maken krijgt, vrouwen worden nog steeds vaak geconfronteerd met de manieren waarop ze niet vrij zijn.
Door middel van acties zoals de Internationale Vrouwendag wordt er aandacht gevraagd voor deze problematiek en wordt het duidelijk gemaakt dat er iets moet veranderen.

Want ieder mens verdient vrijheid.