De mooiste Gedichten voor Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is niet alleen een tijd om de prestaties van vrouwen te vieren, maar ook om hun creativiteit en expressie te omarmen. Dit jaar nodigen we vrouwen van over de hele wereld uit om deel te nemen aan onze gedichtenwedstrijd met het thema “Eén wereld, duizend vrouwen.” Hier lees je hoe je kunt meedoen en je gedicht kunt bijdragen aan deze inspirerende viering.

Wat is het thema “Eén wereld, duizend vrouwen?”

Het thema “Eén wereld, duizend vrouwen” weerspiegelt de diversiteit en kracht van vrouwen overal ter wereld. Het roept op tot eenheid en solidariteit onder vrouwen, ongeacht hun afkomst, leeftijd, of achtergrond. Dit thema is een uitnodiging om na te denken over de vele rollen die vrouwen spelen in onze samenleving en om hun verhalen en ervaringen te delen via de kunst van het schrijven.

Hoe kun je deelnemen aan onze oproep De mooiste Gedichten voor Vrouwendag?

  1. Schrijf een gedicht dat het thema “Eén wereld, duizend vrouwen” belicht.
  2. Stuur je gedicht in via het daarvoor bestemde formulier onder aan deze pagina
  3. Je krijgt  erkenning voor je creatieve bijdrage.

Waarom bijdragen aan de Gedichten voor Internationale Vrouwendag?

Deelname aan onze oproep ‘De mooiste Gedichten voor Vrouwendag’is een kans om je stem te laten horen, je creativiteit te uiten en deel uit te maken van een gemeenschap van sterke, inspirerende vrouwen. Je gedicht kan anderen inspireren en bijdragen aan het bevorderen van gelijkheid en empowerment. Doe mee en vier met ons de kracht van vrouwen overal ter wereld.

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en ontdek meer over hoe je kunt bijdragen aan Internationale Vrouwendag. Samen maken we deze dag tot een viering van diversiteit, creativiteit en solidariteit.

 

De mooiste gedichten voor Vrouwendag

De moeders, de dochters, de zusters en vriendinnen, In hun ogen schitteren verhalen, diep vanbinnen. Ze bouwen bruggen, breken muren neer, Eén wereld, duizend vrouwen, telkens weer.

In eenheid vinden we kracht, in diversiteit pracht, Vrouwen die elkaars hand vasthouden, dag en nacht. Met liefde en begrip als ons leidend licht, Creëren we samen een wereld die straalt en richt.

Laat ons vieren wie we zijn, en wie we kunnen zijn, Eén wereld, duizend vrouwen, laten we allemaal schijnen. In solidariteit en met hoop voor de toekomst, Bouwen we samen aan een wereld die rechtvaardig en inclusief is, in elk uur.

 

terug naar blogs

Schrijf een gedicht over het thema Eén wereld, duizend vrouwen

11 + 6 =

De mooiste Gedichten voor Vrouwendag
De mooiste Gedichten voor Vrouwendag
De mooiste Gedichten voor Vrouwendag