Vrijheid-Blijheid Internationale vrouwendag

Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn.
Vrijheid moet vanzelfsprekend zijn. Wat betekent vrijheid voor jou?

Uiteraard besteden wij in de Ruilfabriek ook aandacht aan de Internationale vrouwendag op 8 maart 2020.
De bijeenkomst heet Vrijheid-Blijheid. Tijdens de bijeenkomst houden wij een ronde-tafel gesprek met vrouwen van verschillende achtergronden, leeftijden en interesses.

De volgende deelnemers nemen deel aan het ronde tafel gesprek:

Sevim Aksakal-Ongan
Bedrijfsadviseur en werkzaam als assistent manager bij de Rabobank, van Turkse afkomst en moeder van 2 kinderen en 1 stiefkind. Vrijheid is voor haar eigen keuzes kunnen maken, nee zeggen en durven te dromen.

Milou van Schaik
14 jaar en scholier op het Cals College, heeft een actief eigen YouTube kanaal (MilouSophie) en heeft een gedicht over vrijheid gemaakt en voorgedragen aan de Burgemeester. Heeft een boek onlangs geschreven “Sunshine” over de mindset advies voor jongeren.

Ellie Eggengoor
Sinds 2014 lid van de raad van Gemeente Nieuwegein en sinds 2018 de wethouder voor o.a. Economie, werk, Participatiewet, WMO, Armoedebeleid en Mobiliteit.

Jahmilla
48 jaar jong, en moeder van 3 kinderen en van Marokaanse achtergrond. Door een ongeluk 12 jaar geleden is zij arbeidsongeschikt geraakt en op dit moment werkzaam bij de Kringloop. Voor haar is vrijheid vanzelfsprekend, maar voor je vrijheid moet je ook hard werken als je door fysieke omstandigheden de vrijheid wordt ontnomen.

Sarah DikkerHardwerkende ondernemer, Single met 1 zoon van 7 jaar. Draait een internationale onderneming in Floral Concepts of in andere woorden een kunstenaar in groen. Ook wekelijks te zien op televisie bij het programma Koffietijd. Vrijheid is voor Sarah je intuïtie als mens en ondernemer volgen en daar de vrijheid in voelen. 

Miski Salad:  33 jaar jong en moeder van 3 kinderen, Miski kwam als 19 jarige vanuit Somalië naar Nederland en is enorm dankbaar dat zij als vrouw in Nederland mag wonen.

Bianca Janszen; geboren en getogen in Utrecht, zet zich hard in voor mensen met een kwetsbaarheid en te kijken vanuit een kracht talent naar andere mensen. Bianca is bedrijfsleider bij De Ruilfabriek. Bianca is rolstoelafhankelijk waarin vrijheid voor haar betekent dat vrijheid onafhankelijk zijn is, op allerlei manieren. En is van mening nooit in hokjes te denken.

Deze bijeenkomst wordt begeleid door Paulien Knol – Spreker en entertainer, en eigenaar van ‘De Gelukkige Docent’.

Aan het einde is er ruimte voor een foto sessie door Laura van Lanidesign .

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar om als toehoorder bij deze bijeenkomst te zijn. Wil je erbij zijn reserveer dan snel je kaartje via deze link.
Er is een symbolisch bedrag voor het ticket, zodat wij de administratiekosten kunnen verwerken.

 

Datum: zondag, 8 maart 2020
Tijd: 13.00 uur
Locatie: De Ruilfabriek Conceptstore, Plein 114 CityPlaza Nieuwegein
Entree: € 2,50