Insta

Symposium op 30 maart

Made by Her: Symposium over vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in het Nederlands Zilvermuseum

Het Nederlands Zilvermuseum organiseert op 30 maart 2023 het symposium Made by Her: Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in de eerste helft van de 20ste eeuw. Nationale en internationale sprekers vertellen over verschillende vrouwelijke ontwerpers.

Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst
‘Why have there been no great women artists?’ Al in 1971 publiceerde Linda Nochlin een baanbrekend essay met deze titel. Een halve eeuw later is de vraag nog steeds relevant. Vrouwen in de kunstwereld, en zeker in de toegepaste kunst, blijven onderbelicht en ondergewaardeerd. Het Nederlands Zilvermuseum zet zich in om hier iets aan te doen. Daarom organiseert het Zilvermuseum op 30 maart 2023 het symposium Made by Her: Vrouwelijke ontwerpers van metaalkunst in de eerste helft van de 20ste eeuw.

Nationale en internationale sprekers

Verschillende nationale en internationale sprekers vertellen over hun onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers uit de metaalkunst. Jet Sloterdijk, projectmedewerker bij het Drents Museum, Assen vertelt over de eigenzinnige ontwerpen van Johanna van Eijbergen. Annemieke Houben is zelfstandig onderzoeker en deelt haar bevindingen over Christa Ehrlich en het belang van vrouwennetwerken in de jaren ‘20. Naomi Bisping is junior conservator bij het Nederlands Zilvermuseum en presenteert haar onderzoek naar vrouwelijke ontwerpers bij Zilverfabriek Voorschoten en Gerritsen & Van Kempen. Speciaal te gast zijn Monika Siwińska en Agnieszka Dąbrowska, beiden werkzaam bij het Museum van Warschau (Polen). Zij nemen de bezoeker mee in het verhaal van de Poolse designer Julia Keilowa. Vul de dag aan met een stadswandeling door Zilverstad Schoonhoven, waarin door de gids ook de rol van vrouwen belicht wordt. Bezoek het Zilvermuseum en bekijk objecten van vrouwelijke smeden en ontwerpers in de collectie. Het volledige programma staat op de website van het Zilvermuseum: www.zilvermuseum.com/symposium.

Reserveer direct een plek

Koop uw ticket(s) via de website van het Zilvermuseum: www.zilvermuseum.com. U betaalt €75,00 voor een regulier ticket als u boekt vóór Internationale Vrouwendag op 8 maart 2023. Daarna kost een regulier ticket €85,00 euro. Studenten met een geldige studentenkaart kopen voor €35,00 euro een ticket.

Emmy Roth in 1927

Datum

mrt 30 2023
Expired!

Tijd

All Day

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Nederlands Zilvermuseum
Kazerneplein 4, 2871 CZ Schoonhoven​
Nederlands Zilvermuseum

Organisator

Nederlands Zilvermuseum
Meer informatie
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode