Hannelotte_Aalt_internationale vrouwendag

Artist Talk Hanna Jansen

Programma:

Fotograaf Hanna Jansen verteld op Internationale Vrouwendag alles over haar Madonnas serie die nu in de galerie te zien is. Ze bespreekt de gedachte achter het werk, het onderzoek dat hieraan voorafging en geeft inzicht in het maakproces. De lezing wordt afgesloten met een open dialoog over de invloed van gevestigde rolpatronen voor mannen en vrouwen. Er is natuurlijk alle ruimte voor vragen en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

De lezing start dinsdagavond 8 maart om 19.00 uur en vindt plaats in galerie Objektief in Enschede. Naar verwachting duurt dit tot maximaal 20.30 uur. Vooraf aanmelden is gewenst en kan door een mailtje te sturen naar contact@hannajansen.com

Over Madonnas:

Madonnas is een serie portretten van stellen, geïnspireerd op traditionele schilderijen van de Madonna met Kind. De geborgenheid die we kennen uit dit genre staat centraal, maar is losgemaakt van het moederschap. In plaats daarvan leggen de portretten een moment vast waarop een man deze geborgenheid zoekt bij zijn vrouwelijke partner. De fotoserie is een viering van de kracht van de kwaliteiten die traditioneel gezien, geassocieerd worden met vrouwelijkheid. Tegelijkertijd heeft de serie mannen de ruimte om zich in een kwetsbare positie af te beelden, en zo de stereotypische en onrealistische beeldvorming te doorbreken waarmee zij te maken hebben.

Datum

mrt 08 2022
Expired!

Tijd

19:00 - 19:00

Meer informatie

Lees meer

Locatie

galerie Objektief
Walstraat 33, Enschede

Organisator

Galerie Objektief
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag