Bakhuis-Woltersprijs 2022

Bakhuis Wolters Prijs Utrecht

Inwoners van de provincie Utrecht kunnen weer kandidaten voordragen voor de Bakhuis-Woltersprijs 2022.

De prijs geeft erkenning aan een persoon die zich in de provincie volop inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder. De naamdrager, Hendrika Berendina Bakhuis-Wolters, was het eerste Utrechtse vrouwelijke Statenlid.
Een kandidaat voor de prijs kan iemand zijn die een boegbeeld is voor anderen op het gebied van emancipatie, maar die persoon kan ook op andere plekken actief zijn voor de positie van vrouwen.
Bijvoorbeeld op de werkvloer, als ondernemer of met een maatschappelijke functie in een bepaalde woonplaats of wijk.

Taal Doet Meer
Lineke Maat, toenmalig directeur van de stichting Taal Doet Meer, verdiende vorig jaar de BakhuisWoltersprijs tijdens de allereerste uitreiking. De stichting zet zich samen met honderden vrijwilligers in voor Utrechters die minder taalvaardig zijn. In de beginjaren lag de focus vooral op vrouwen. Veel vrouwen blijven helaas achter op het gebied van taalvaardigheid wanneer ze als nieuwkomer naar Nederland afreizen.
“De Bakhuis-Woltersprijs gaf mij de mogelijkheid om deze thematiek onder de aandacht te brengen”, zegt Lineke. Als jurylid mag zij nu meebepalen wie dit jaar de prijs verdient. “Dat mag ook iemand zijn die achter de schermen heel veel werk verricht. Het zou heel mooi zijn als we die mensen dankzij deze prijs in beeld krijgen.”

Voordragen en uitreiking
Via www.bakhuiswoltersprijs.nl kunnen tot en met zondag 6 februari kandidaten worden voorgedragen. Een jury, onder leiding van voorzitter Devika Partiman van de stichting Stem op een Vrouw, zal uit alle inzendingen drie personen nomineren en een winnaar kiezen. De uitreiking van de Bakhuis-Woltersprijs is op 8 maart, Internationale Vrouwendag, tijdens een speciale uitzending bij RTV Utrecht.

Datum

mrt 08 2022
Expired!

Meer informatie

Lees meer

Locatie

RTV Utrecht
Online
Categorie

Organisator

Provincie Utrecht
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag