UT Techmed Centre logo Stacked RGB Black Blue scaled

‘Bijeenkomst over vrouwelijke gezondheid’

Vitaliteit en vermoeidheid, bekkenbodemproblematiek (verzakkingen), borstkanker en menstruatie: speciale bijeenkomst over vrouwelijke gezondheid gedurende de levenscyclus

Programma:

Vier Internationale Vrouwendag met ons! Kom op 8 maart naar het Technisch Medisch Centrum op de Universiteit Twente voor een middag vol inspiratie over vrouwspecifieke aandoeningen, sekse- en gender in onderzoek en zorg op maat.

Op het gebied van gezondheid en zorg weten we meer over mannen dan over vrouwen. In onderzoek en praktijk is het mannenlichaam vaak de norm, terwijl we weten dat veel ziekten en aandoeningen zich bij vrouwen anders uiten dan bij mannen. Het gevolg is dat vrouwen niet dezelfde kwaliteit van zorg ontvangen. Diagnoses worden mogelijk niet of te laat gesteld, er is minder kennis over vrouwspecifieke aandoeningen en vrouwen ervaren twee keer zo vaak bijwerkingen van medicijnen. Dat moet anders.

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseert de Technology for Women’s Health onderzoekspijler van de Universiteit Twente je uit om deel te nemen aan een reeks interactieve presentaties over de gezondheid van vrouwen. In afwisselend format geven onderzoekers een kijkje in de nieuwste onderzoeks- en technologie ontwikkelingen rond vier gezondheidsthema’s: vermoeidheid, bekkenbodemproblematiek (verzakkingen), borstkanker en menstruatie.

Iedereen is welkom. Dus wil je meer te weten komen over je eigen gezondheid. Of die van een partner, vriendin of familielid? Of wil je kijken hoe jij kan bijdragen. Kom dan naar deze bijeenkomst. Wij vieren Internationale Vrouwendag graag met jou op 8 maart!

Datum

mrt 08 2023
Expired!

Tijd

14:00 - 16:30

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Technisch Medisch Centrum
Hallenweg 5, 7522 NH Enschede

Organisator

Universiteit Twente - Technisch Medisch Centrum
Meer informatie
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode