broese intermationale vrouwendag

Broese Internationale Vrouwendag

Liesbeth Woertman zal het op deze dag hebben over de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfase. Het vrouwenlichaam boven de veertig lijkt vervlogen, maar is dat ook zo? Liesbeth Woertman is klinisch psychologe. Liesbeth wordt geinterviewd door Grietje Braaksma

Over het boek: ‘Wie ben ik als niemand kijkt?’ gaat over de rol van schoonheid en identiteit in het leven van vrouwen boven de veertig. Een van de dingen die vrouwen vanaf deze leeftijd vaak zeggen is ‘dat mannen steeds minder kijken’. Het verdwijnen van de ‘male gaze’ opent nieuwe deuren en breekt oude concepten. Het geeft ruimte voor verwondering maar ook voor verdriet en verlies.

In dit nieuwe boek probeert Liesbeth Woertman de fictie van het zelf en de rol van het vrouwenlichaam in de oudere levensfasen te doordenken.

‘Dit boek nodigt je uit om je kijk op schoonheid en identiteit te onderzoeken. In de wereld je bijdrage leveren én je innerlijke wereld serieus nemen is wat mij betreft het doel van de derde levensfase. Omgaan met verdriet en verlies en leren genieten van je wijsheid, authenticiteit en waardigheid. Je lichaam meer gaan bewonen en minder objectiveren, minder kijken en meer voelen.’

Liesbeth Woertman (1954) studeerde klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in 1994 op het ontwerp lichaamsbeelden. Ze heeft inmiddels vijf boeken op haar naam staan. In mei 2020 ging ze met emeritaat.

Datum

mrt 08 2023
Expired!

Tijd

19:00 - 21:30

Kosten

€7.50

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Broese
Oudegracht 112-b (voormalig Postkantoor), Utrecht
Categorie

Organisator

Broese Boekverkopers
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag