Internationale Vrouwendag Den Haag

FOR REAL -on what it means to matter

FOR REAL is een theatrale radioshow met live geïmproviseerde muziek, over wat het betekent om ertoe te doen. Als publiek ben je te gast in de radiostudio.

Het startpunt is de intellectuele ondermijning van vrouwen: het gebrek aan interesse in wat ze denken, zeggen, maken of proberen te bereiken.

Over de luidsprekers klinken de stemmen van twintig vrouwen. Zij analyseren de intellectuele ondermijning vanuit hun eigen ervaringen met het seksisme op de geest en de ziel: professioneel en persoonlijk. Hoe beïnvloedt dit je eigenwaarde, vertrouwen, relaties en uiteindelijk: de loop van het leven zelf?

Het publiek maakt het onderzoek compleet wanneer de musici hen beginnen te interviewen over deze onderwerpen. De gesprekken worden gedragen door een nieuwe improvisatietechniek, waarin de musici deze risicovolle en eerlijke uitwisselingen ondersteunen met hun instrumenten.

Elke uitvoering van FOR REAL wordt opgenomen* en gepubliceerd als podcast-aflevering. Door dit te doen, creëren we een verzameling van stemmen en ideeën over wat het betekent om ertoe te doen: om waardigheid te hebben, je begrepen te voelen en serieus genomen te worden.

*Deelnemen aan de podcast-opname gebeurt op vrijwillige basis. Voel je vrij om te spreken in de live-interviews of om gewoon te kijken en te luisteren.

Over Resonate Productions

Resonate Productions maakt musical journalism door diepgravende journalistiek te combineren met vele lagen originele muziek. Eerdere projecten zijn Millennial History (Best of Human Interest Radio 2022, AIB en Best Podcasts of 2022, Avery Trufelman), While We Live (Beste Klassieke Muziek 2020, NRC) en Wings & Roots.

Artistiek leider Andrea Voets doet wereldwijd onderzoek naar de vraag ‘how to feel safe’, dankzij de prestigieuze beurs van FastForward. De thuisbasis van Resonate Productions is De Balie in Amsterdam, Nederland; en Festival van Vlaanderen in Mechelen, België.

Meer info & tickets: https://www.hnt.nl/voorstellingen/8366/resonate-productions/for-real

Datum

mrt 08 2024

Tijd

20:15 - 20:15

Kosten

€16.50

Meer informatie

Tickets

Locatie

Theater aan het Spui
Spui 187, Den Haag

Organisator

Resonate Productions
Website
https://www.resonate-productions.com
Tickets
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode