portretten scaled

Heldinnen van Boschveld

Foto-expositie van krachtige wereldvrouwen

 

Vanaf 8 maart, Internationale Vrouwendag, is in buurtcoöperatie Copernikkel in ‘s-Hertogenbosch een bijzondere tentoonstelling te zien. Aan de wanden hangen twaalf grote fotoportretten van vrouwen die actief zijn in de buurt met een korte beschrijving van hun levensweg. De diversiteit van de vrouwen, naar afkomst en cultuur, zorgt niet alleen voor een levendige expositie. Zij laat ook de variatie zien, die zo kenmerkend is voor de wijk Boschveld en zijn bewoners.

 

Ze heten o.a. Najma, Marinda, Khola of Zainab. Ze komen uit Somalië, Zuid-Afrika, Iran, Kenia, Irak, Nederland of ander ver land in Azië en Afrika. Ze zijn er verdreven door oorlog en ander geweld. Na een lange weg te hebben afgelegd bouwen zij in Boschveld een nieuw leven op, samen met de andere bewoners van de wijk.

 

De foto’s zijn van Olaf Smit, fotograaf en vrijwilliger bij Copernikkel. De bijschriften zijn gemaakt door Joanda van Geffen, buurtbewoonster en als communicatiemedewerker actief bij Copernikkel.

 

Olaf raakte gefascineerd door de kracht die de vrouwen uit alle windstreken hebben om van hun leven iets te maken. “Hun kracht is opvallend omdat deze vrouwen over het algemeen veel nare dingen hebben meegemaakt. Doordat ik op dezelfde plek actief ben heb ik de vrouwen beter leren kennen en heb ik hen op de foto mogen zetten. Alle twaalf foto’s tonen een portret. Ik hoop dat je ook iets ziet van de kracht die ervan uitgaat.”

 

HELDINNEN VAN BOSCHVELD

8 MAART tot 26 april

maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur Copernikkel, Copernicuslaan 308, ‘s-Hertogenbosch -Entree Gratis-

Datum

mrt 08 2023 - apr 26 2023
Expired!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Copernikkel
Copernicuslaan 308, 's-Hertogenbosch

Organisator

Copernikkel
Meer informatie
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode