Het verrotte leven van Floortje Bloem internationale vrouwendag

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Op 8 maart, op de internationale vrouwendag, speelt het Haagse jeugddansgezelschap Lonneke van Leth Dans de voorstelling: Het verrotte leven van Floortje Bloem.

Dit is een dansbewerking van het beroemde boek van schrijfster Yvonne Keuls.

Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over wie schuldig is aan het zware en heftige leven van Floortje Bloem. In dit decor toont solodanseres Camille Pidou het innerlijke leven, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje. Diverse bekende acteurs als Kees Boot, Justus van Dillen en Roosmarijn Luyten spelen een rol in de voorstelling.

”We vergeten soms hoe actueel bepaalde zaken nog zijn. Meisjes raken diep in de put en zijn soms slachtoffer van diverse situaties. Situaties die zich opstapelen zoals bij Floortje. Mensen verliezen haar uit het oog terwijl ze als jonge meid moet dealen met emoties en omstandigheden: verslaving, sekswerk, spijbelen en dat zonder een veilig en warm nest om zich heen. Kortom: verwaarlozing die niemand gegund is. 

En dan nog even de nadruk op: laten we onze ogen op en houden en omzien naar elkaar!

Word je bewust van thema’s die nog net zo actueel zijn als in 1981 – het jaar waarin het boek is uitgekomen. Kom naar de dansbewerking van Het verrotte leven van Floortje Bloem! ”

Datum

mrt 08 2022
Expired!

Tijd

19:30 - 20:30

Kosten

€12.50

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Korzo Theater
Prinsestraat 42, Den Haag

Organisator

Lonneke van Leth Dans
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag