internationale vrouwendag evenbrite

Interactief debat over de loonkloof en deeltijdwerken door vrouwen

Wist jij dat vrouwen in Nederland, elk jaar tussen oktober en december, “gratis” werken ‘? Dat er, volgens de statistieken, in ons land meer CEO’s zijn die Peter heten dan CEO’s die vrouw zijn? En vraag jij je wel eens af waarom de meerderheid van de vrouwen in Nederland in deeltijd werkt, en dit bij mannen niet het geval is?

Wat gaat er schuil achter deze statistieken en vragen? Waar zit de oplossing voor deze problemen? Moet het beleid (op Europees en nationaal niveau) aangepast worden zodat wij meer vrouwen aan de top krijgen? Zullen zij dan ook beter beloond worden, of is het verschil in beloning misschien te wijten aan het typisch Nederlandse ‘’deeltijd werken’’ fenomeen?

Over deze en andere vragen zullen wij op 4 maart met elkaar in debat gaan. Dit interactieve debat tussen inspirerende panelleden vindt in de middag plaats tussen 16u30 en 18u00 (met aansluitend borrel en netwerkgelegenheid tot 19u00) in de Ijzaal van Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Ben jíj er ook bij? Deelname is gratis!

Kaarten bestel je hier.

Panelleden zijn onder andere Vera Tax – Europarlementariër voor de PvdA, Liesbeth Staats – journalist, programmamaker en auteur en Ody Neisingh – Public Affairs bij WomenInc en vertegenwoordiger van hun initiatief ”MijnnaamisPeter”.

Column wordt verzorgd door Sophie van Gool -auteur, econoom en oprichter van Salaristijger en door Lotte Rensen, een vrouwenrechtenactivist en voorvechter van gendergelijkheid en emancipatie

Datum

mrt 04 2022
Expired!

Tijd

16:30 - 18:00

Meer informatie

Lees meer

Organisator

Europeees Parlement, New Female Leaders
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag