2022logo©internationalevrouwendag

Internationale Vrouwendag Festival

Op zondag 3 maart 2024 vieren we weer het Internationale Vrouwendag Festival in Alkmaar. In deze mail geven we jou alvast een sneak-preview van de highlights!

Dit jaar bundelen we de krachten met de culturele instellingen rondom het Canadaplein en verzorgen we in samenwerking met Taqa Theater de Vest, het Stedelijk Museum Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard een inspirerend en feestelijk programma.

Meet our host: Xiorèse Izaly

Met grote trots kondigen we aan dat Xiorese Internationale Vrouwendag 2024 zal hosten. Deze creatieve duizendpoot speelde in de dramaserie Anoniem van BNNVARA, gaf een inspirerende talk tijdens Tedx Alkmaar en richtte Ma Heala Community op.

Gallery Talk conservator Hélène Webers
Nieuwe Vrijheidsbeelden en I saw all the mirrors

Kom nog meer te weten over de tentoonstellingen in het Stedelijk Museum Alkmaar. Speciaal voor festivalbezoekers van Internationale Vrouwendag geeft conservator hedendaagse kunst Hélene Webers een gallery talk op zaal van de hand van vier vrouwelijk kunstenaars.

Ze  duidt de werken, vertelt over het tot stand komen van de tentoonstelling en beantwoord je vragen. Leer meer over hedendaagse kunst en bezoek gratis alle zalen van het museum.

Datum

mrt 03 2024

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Canadaplein - Alkmaar
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode