vrouwenweek 2023 Instagram bericht Vierkant V6

Internationale Vrouwenweek Haarlem.

Het Badhuis Leidsebuurt, Stadsklooster Haarlem en Stichting Kapsalon gaan samen voor solidariteit in de stad en organiseren een gelegenheidsprogramma rondom Internationale Vrouwendag op 8 maart: Internationale Vrouwenweek Haarlem.

De hele week zijn er verschillende activiteiten te volgen op verschillende plekken in de stad, waarbij de vraag: ‘Hoe is het om vrouw te zijn?’ centraal staat. De activiteiten zijn voor alle vrouwen, mannen en hen uit Haarlem toegankelijk.

Het programma start op Internationale Vrouwendag met een Singing Circle in het Badhuis Leidsebuurt met aansluitend ruimte om samen creatief te schrijven, te eten én te dansen.

Op zaterdagochtend kun je meewandelen met een Stadswandeling onder leiding van Antoinette Haan waar je na afloop een kopje soep kunt eten bij Rasom.

De week wordt afgesloten op dinsdagavond 14 maart in de Pletterij met een lezing door Jacqueline Duurland over vrouwelijk denken binnen de filosofie.

Singing circle
8 maart, 14.30 – 16.00 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49

Tijdens deze zangcirkel gaan we ons verbinden met onszelf en met elkaar door middel van de stem. Stembevrijding. Ons innerlijk geluid, jouw authentieke zelf. Tot expressie laten komen wat er in jou leeft. In de zachtheid en warmte van de vrouwelijke energie. ‘Mooi’ zingen is niet waar het om draait. Jezelf laten horen, is waar je de bevrijding vindt.

Deelname is gratis, aanmelden via: reserveren@badhuisleidsebuurt.nl

Creatief schrijven
8 maart, 16.00 – 17.30 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49

Aan de hand van een aantal korte schrijfopdrachten duik je in eigen herinneringen en onderzoek je wat vrouw zijn betekent voor jou. Na de opdrachten wordt elkaars werk voorgelezen in een veilige sfeer. Zo ontdekken we samen verschillende facetten van het vrouw zijn. Met Susanne Gijsbers van www.verhaalvormen.nl

Deelname is gratis, aanmelden via: reserveren@badhuisleidsebuurt.nl

Vegetarisch buffet van Eef en Lien
8 maart, 18.00 – 19.30 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49


Voor €17.50 kun je gezellig komen eten. Eef en Lien maken een fantastisch vegetarisch buffet. Alle gerechten worden zo veel mogelijk met biologische en lokale seizoen producten bereid en zijn huis gemaakt. Om verspilling tegen te gaan vragen we je te reserveren voor 3 maart. Zo weten Eef en Lien wie er komen genieten en kunnen ze met dat aantal in het hoofd inkopen doen.

Ticket €17.50. Reserveer je plek via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-buffet-van-eef-en-lien-vrouwendag-in-het-badhuis-538194152197

Dansen met DJ Jorinde
8 maart, 20.00 uur
Het Badhuis, Leidseplein 49


DJ Jorinde draait leuke hitjes van alle tijden. Herkenbare tunes waarbij je even een dansje moet wagen. Ze vliegt over de wereld en mixed alle stijlen door elkaar heen. Alle remmen los en dans de sterren van de hemel!

Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Samen portretteren
10 maart, 10.30-12.00 uur
Wijkcentrum ‘t Broederhuis, Nagtzaamplein 67

Wat is voor jou belangrijk? Maak ter plekke een tekening, een collage een gedicht die we als achtergrond gaan gebruiken voor jouw portret. Of neem wat mee dat je als achtergrond wilt gebruiken!

Marisa Beretta portretteert je deze ochtend zoals je bent voor een green screen. Jouw collage of tekening zetten we achter de foto in de computer. Je krijgt een print mee als aandenken.

Voor bewoners van Haarlem Oost is deze workshop gratis. Anders € 5,-.
Aanmelden via: marisa@stichtingkapsalon.nl

Samen wandelen & Soep eten met een Oekraïens tintje
11 maart, 11.00 – 12.00 uur
Start Stadhuis – einde bij Rasom met soep.

Gids Antoinette Haan organiseert stadswandelingen in Haarlem en Leiden. Loop mee en leer tijdens de wandeling meer over bijzondere vrouwen uit Haarlem en de plekken die daarbij horen.

Ieder zaterdag is er soep bij Rasom, die staat ook klaar voor jou na afloop van deze wandeling in hun basis in de oude V&D. Misschien leer je wel wat Oekraïense woorden!

Deelname is gratis, aanmelden via: marisa@stichtingkapsalon.nl

Lezing: Denkende Vrouwen
Door Jacqueline Duurland
14 maart, 20.00 – 22.00 uur
Pletterij, Lange Herenvest 122

Filosoof Jacqueline Duurland houdt in het kader van de Internationale Vrouwenweek een lezing over vrouwelijke denkers. Want het is interessant om te kijken hoe vrouwelijke denkers onze cultuur hebben beïnvloed en wat zij ons vandaag de dag te vertellen hebben. Na de lezing is er alle ruimte voor een filosofisch nagesprek.

Tickets €7,50. Reserveer je plek via: stadskloosterhaarlem.nl

Datum

mrt 08 - 14 2023
Expired!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Diverse locaties in Haarlem

Organisator

Het Badhuis Leidsebuurt, Stadsklooster Haarlem en Stichting Kapsalon
Meer informatie
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode