Manifestatie en demonstratie Internationale Vrouwendag internationale

Manifestatie en demonstratie Internationale Vrouwendag

111 jaar geleden, in 1911 werd de eerste Internationale Vrouwendag gehouden in verschillende landen. Vrouwen streden tegen oorlog, honger en onderdrukking en voor vrouwenkiesrecht. Ook dit jaar gaan vrouwen wereldwijd de straat op. In Amsterdam organiseert het comite voor de 11e keer een demonstratie op 8 maart volgens de strijdbare tradities. Deze traditie is ontstaan toen Clara Zetkin tijdens de Internationale Socialistische Vrouwenconferentie in 1910 voor de Internationale Vrouwendag heeft opgeroepen.

 

Sluit je aan! 8 maart strijddag! 8 maart vrij!

Vrouwen vooraan! Terwijl geweld en armoede in gezinnen tijdens coronapandemie toenam, moesten vrouwen in de schoonmaak, zorg en vele andere sectoren vechten voor de meest basale beschermingsmiddelen. Vrouwen hebben nieuwe ervaringen opgedaan in hun strijd en ze hebben zich aaneengesloten. De strijdlust van de vrouwenbewegingen heeft wereldwijd zijn nieuwe kracht getoond.

Vechten voor een beter bestaan! Wereldwijd komt het verzet van vrouwen en meisjes tot bloei. Tegen hun dubbele uitbuiting en bijzondere onderdrukking, die gevolg is van kapitalisme en imperialisme. Vrouwen worden net als mannen uitgebuit, maar door de verantwoordelijkheid voor het gezin wordt arbeid van vrouwen veel lager of niet betaald. Onderdrukking is de controle over seksualiteit en geweld tegen vrouwen.

Stop geweld tegen vrouwen nu!

Vrouwen staan op tegen racisme en fascisme!

Tegen internationale ruk naar rechts van regeringen!

Stop imperialisten en hun oorlogen!

Een andere toekomst, een beter bestaan, weg met de oorlog! Vrouwen vooraan!

Voor een bevrijde vrouw in een bevrijde maatschappij!

Datum

mrt 08 2022
Expired!

Tijd

15:00 - 18:00

Meer informatie

Lees meer

Locatie

De Dam
Amsterdam

Organisator

8maartAmsterdam
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag