STRAAT.Anne_.Frank_.night_.klein_

Street art kunstenaar Judith de Leeuw voor Internationale Vrouwendag

Programma:

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2022 maakt street artist Judith de Leeuw (JDL) een nieuw werk voor STRAAT, hét museum voor graffiti en street art. Het doek genaamd Renovate – Preventing the abuse and inequality of women, vertelt het verhaal van een vrouw (‘Sophie’) die na jarenlang misbruik uiteindelijk haar vernietigde zelfbeeld opnieuw wist op te bouwen. Ze wijdt nu haar leven aan het creëren van universele gelijkheid als CEO van een grote NGO op het gebied van vrouwenrechten. Door het onder de aandacht brengen van het verhaal van ‘Sophie’, wil JDL reflecteren op het huidige én toekomstige beeld van de vrouw.

Over JDL

Judith de Leeuw, alias JDL, staat wereldwijd bekend om haar enorme en maatschappelijk relevante muurschilderingen, geïnspireerd op persoonlijke verhalen van bewonderenswaardige maar kwetsbare personen. Het is deze kwetsbaarheid die de werken van JDL zo krachtig en herkenbaar maken. Het werk van JDL is in meer dan 40 landen te bewonderen.

Over STRAAT

STRAAT opende zijn deuren in oktober 2020. Het museum is gehuisvest op het rauwe NDSM-terrein in Amsterdam Noord en is gericht op graffiti en street art. STRAAT viert op bijzondere wijze hoe een kunstbeweging, die is ontstaan vanuit illegaliteit, creativiteit en expressie een onmiskenbare impact heeft. Het museum beoogt de wereldwijde diversiteit, zichtbaarheid en aanwezigheid van de kunstbeweging te vergroten.

STRAAT is geopend van woensdag t/m zondag, van 10 – 18 uur. Het werk gemaakt ter ere van Internationale Vrouwendag 2022 zal vanaf 9 maart voor het publiek te zien zijn.

Datum

mrt 09 2022
Expired!

Tijd

10:00 - 18:00

Kosten

€17.50

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Straatmuseum
NDSM-Plein 1, 1033 WC, Amsterdam

Organisator

Straatmuseum
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag