students_in_concert belgie internationale vrouwendag 2023

Students in concert Lemmens

Welke plaats nemen vrouwen in de wereld van de klassieke muziek in? Is er repertoire geschreven door vrouwen? Hoe vaak gaan we naar een klassiek concert, of luisteren we naar muziek gecomponeerd door vrouwen?

Veel te vaak vergeten we de plaats van vrouwen in de geschiedenis. Alsof alleen mannen muziek kunnen componeren? Niets is minder waar. Er bestaat een enorme catalogus van door vrouwen geschreven muziek, die barst van de diversiteit en authenticiteit.

Het is tijd om deze overvloed aan muziek te herontdekken en te delen met de wereld. Op 8 maart 2023, op de internationale vrouwendag, presenteren Cluster en studenten van Luca School of Arts u met trots een heel concert van solo- en kamermuziekstukken, allemaal geschreven door vrouwelijke componisten. Dit concert is een eerbetoon aan al deze vergeten artiesten.

Students in concert is een reeks studentenconcerten, georganiseerd door studentenvereniging Cluster, die doorheen het academiejaar plaatsvinden op LUCA School of Arts, campus Lemmens. Het mooiste aan muziek studeren komt hier tot uiting: de muziek delen met anderen en de emoties die een werk teweeg brengt, overbrengen op de luisteraar. Deze concerten moedigen de studenten aan om vaker op te treden voor publiek. Door het brede aanbod aan opleidingen kunnen de programma’s uiteenlopend zijn: van klassiek tot jazz, van solo tot combo,… maar dit alles met één rode draad: de passie voor het podium, de wil om muziek te delen! Wees daarom van harte welkom, wees getuige van het harde werk van onze studenten en geniet van prachtige muziek.

Datum

mrt 08 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 22:00

Meer informatie

Lees verder op deze site

Locatie

LUCA School of Arts
campus Lemmens
Categorie

Organisator

Studenten campus Lemmens
Lees verder op deze site
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag