Internationale vrouwendag 2022 limburg

Viering internationale vrouwendag

Net als vorig jaar hebben ook dit jaar de vier provinciale vrouwenorganisaties de handen ineengeslagen en organiseren we een gezamenlijke middag in Foroxity Roermond. Het belooft een gezellige, interessante en leuke middag te worden. Ben je er ook bij?

PROGRAMMA

13.30 – 14.00 Inloop met tentoonstelling
Op de eerste verdieping van Foroxity Filmarena (lift aanwezig) is er een tentoonstelling m.b.t. vrouwenzaken.

14.00 – 15.00 Lezing en discussie Iris Sommer – ‘Het vrouwenbrein’
Iris Sommer, auteur van het Vrouwenbrein en hoogleraar aan Rijksuniversiteit Groningen, geeft een lezing over het vrouwenbrein en daarmee inzicht in de verschillen tussen mannen en vrouwen. Lang is gedacht dat de verschillen tussen mannen en vrouwen louter in de geslachtsorganen zitten en de verdere verschillen volledig cultureel zijn bepaald. Iris Sommer laat zien dat dit achterhaald is en dat het bij vrouwen toch echt anders werkt in hun hoofd dan bij mannen.

15.00 – 15.30 Pauze
Tijdens de pauze kunnen de aanwezigen de tentoonstelling bekijken en netwerken.

15.30 – 18.00 Film ‘Hidden Figures’
Hidden Figures is het ongelofelijke verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is voor bijna alle mogelijke prijzen genomineerd.

Datum

mrt 13 2022
Expired!

Tijd

13:30 - 18:00

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Foroxity Filmarena
Kazerneplein 4, 6041 TH Roermond
Categorie

Organisator

Vier provinciale vrouwenorganisaties
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag