vrouwen in filosofie internationale vrouwendag 2022

Vrouwen in de filosofie

Programma:

Het Filosofisch Diner met Nathanja van den Heuvel

In aanloop naar internationale vrouwendag kunnen we concluderen dat (seksueel) geweld tegen vrouwen onverminderd een probleem is. Bovendien is er een groeiende vraag naar een intersectionele duiding van de culturele achtergronden van sociale verhoudingen.

Wat kunnen we in dit opzicht leren van vrouwenvoetbal? Nathanja van de Heuvel gaat tijdens dit diner in op de situatie in dit voormalige mannenbolwerk, waarin voor vrouwen langzaam meer plek komt. Daarnaast zal ze met behulp van de filosofie van het spel een blik werpen op de vraag naar feministisch verzet.

Nathanja van den Heuvel is docent en onderzoeker op het gebied van feministische filosofie, postmodernisme, ecofilosofie en de filosofie van het spel en promoveerde afgelopen december op een proefschrift over insluiting, uitsluiting en emancipatie in het vrouwenvoetbal.

Saskia van Kampen is een intuïtieve dichteres die woorden laat bloeien in de omgeving waar ze staat. Ze leeft en beweegt in dit moment met spoken word en improvisatiepoëzie. Ze brengt waar de ruimte om vraagt. Ze gebruikt onze rauwe werkelijkheid en serveert die op een bedje waar je niet op kunt gaan liggen. Haar teksten schrijft ze vaak op het ritme van de dag van het optreden. Kraakvers en zonder strijkinstructies.

Het Filosofisch Diner biedt verdieping op actuele kwesties. Elke eerste woensdag van de maand ga je tijdens het eten in gesprek met je tafelgenoten. Zo leer je nieuwe mensen kennen, terwijl je blik op een specifieke vraag wordt verbreed of verdiept.

Voor studenten is de prijs € 27,50

Datum

mrt 02 2022
Expired!

Tijd

18:00

Kosten

€39.50

Meer informatie

Lees meer
Café Midwest

Locatie

Café Midwest
Cabralstraat 1, Amsterdam

Organisator

Vuurwerk Filosofie
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode