Women in art talk2

Women in Art talk

Vier op woensdag 8 maart Internationale Vrouwendag in de Doelen met Women in Art. In dit programma van de Doelen in samenwerking met Erasmus Universiteit wordt de huidige positie van en visie op vrouwen in kunst bevraagd met inspirerende talks, een studentenpanel en pop-up performances.

Het programma bestaat uit twee talks: één van Fleur Pierets en één van Sanne Koevoets. Verder is er spoken word en een panelgesprek met studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam waarin de positie en beeldvorming van vrouwen in kunst, media en samenleving centraal staan.

Fleur Pierets
De prijswinnende performancekunstenaar, schrijver, spreker en activist Fleur Pierets geeft een talk over de beeldvorming en positionering van vrouwen in media, tv en literatuur en hoe iedereen het verschil kan maken. Ze vertelt hierbij over haar persoonlijke ervaringen als kunstenaar en activist.

Sanne Koevoets
Dr. Sanne Koevoets is onder meer hoofddocent Intersectional Studies of Media and Culture en hoofd van de afdeling Geesteswetenschappen aan de Erasmus Universiteit.
Sanne zal ons meer vertellen over toeschouwerschap als culturele activiteit. Ze laat zien dat niet alleen schrijvers en makers, maar ook het publiek een actieve rol speelt bij het vormgeven, reproduceren of ondermijnen van (normatieve) machtsverhoudingen. Ze legt het verband met de meerdere diversiteitsdimensies waarin mensen verschillen (intersectionaliteit) en laat zien dat verschillende identiteiten daarom in relatie tot één en dezelfde tekst of afbeelding verschillende vormen van toeschouwerschap creëren

Datum

mrt 08 2023
Expired!

Tijd

16:00

Meer informatie

Lees meer

Locatie

De Doelen
Schouwburgplein 50 3012 CL Rotterdam

Organisator

De Doelen
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode