persfoto Zonta zet stichting Sûr Atelier in het zonnetje - Willem Brandt

Zonta zet stichting sûr atelier in het zonnetje

8 MAART – ZONTA ROSE DAY

Zonta Club Kennemerland-Zuid viert 8 maart Zonta Rose Day / Internationale Vrouwendag. Ieder jaar huldigt Zonta op deze dag krachtige vrouwen die als rolmodellen gezien worden. Dit jaar worden de vrouwen van Stichting Sûr Atelier in Haarlem in het zonnetje gezet. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Wijkcentrum De Wereld in Haarlem, doneert Zonta Club Kennemerland-Zuid een cheque waarmee Sûr Atelier een nieuwe kniptafel kan aanschaffen voor het werken met modestoffen. De cheque wordt namens Zonta Club Kennemerland-Zuid uitgereikt door wethouder Marie-Thérèse Meijs.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908. Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was ‘brood en rozen’. Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie. Internationale Vrouwendag is officieel erkend door de Verenigde Naties in 1977.

STICHTING SÛR ATELIER

Stichting Sûr Atelier helpt Nieuwe Nederlanders bij het leren en uitoefenen van hun ambacht, het maken van eigentijdse kleding en sieraden met mooie en natuurlijke materialen. Iedereen werkt hier met een enorme passie. Daarnaast helpt Sûr Atelier vrouwen ook met het aanleren van de Nederlandse taal, zodat ze zich beter kunnen redden in Nederland en zelfstandiger worden. Met de donatie voor een nieuwe kniptafel ondersteunt Zonta Club Kennemerland-Zuid Sûr Atelier zodat ze nog meer vrouwen kunnen helpen. Meer informatie? www.sur-atelier.nl

WIE IS ZONTA

Zonta Club Kennemerland-Zuid maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijd servicenetwerk van vrouwen voor vrouwen. Zonta zet zich actief in voor de verbetering van de positie en rechten van vrouwen, zodat zij de kans krijgen volwaardig deel te nemen aan het maatschappelijk leven, regionaal en wereldwijd.

Datum

mrt 08 2022
Expired!

Tijd

All Day

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Wijkcentrum De Wereld
Haarlem

Organisator

Zonta Kenemmerland
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag