Filmhuis Alleman vertoont de film Working Woman

 

I.h.k.v. Internationale Vrouwendag vertoont Filmhuis Alleman de film ”Working Woman”, waarin een belangrijk onderwerp wordt aangekaart: seksuele intimidatie op de werkvloer.

 

Working Woman gaat over de Israëlische Orna (Liron Ben-Shlush), gelukkig getrouwd met Ofer (Oshri Cohen) en moeder van drie kinderen. De baan die ze net aangeboden heeft gekregen, bij een vastgoedmakelaar, kon niet op een beter tijdstip komen. De financiële positie van het gezin is wat wankel, nu Ofer net een paar maanden geleden een restaurant heeft geopend en nog wat moeite heeft met vergunningen en klanten binnenhalen.

Hoewel Orna geen ervaring in de wereld van ontroerend goed heeft, maakt ze al snel grote stappen op de carrièreladder. Door haar goede ideeën en eindeloze inzet raakt haar directe baas Benny (Menashe Noy) al snel van haar gecharmeerd. Helaas is dat niet alleen op professioneel gebied. Bij elke scène met Orna en Benny – zeker zo’n twintig jaar ouder als Orna – bekruipt je een akelig gevoel. Elke handeling of opmerking van hem heeft een nare bijsmaak. Je zou naar Orna willen roepen dat ze haar boeltje moet pakken, maar tegelijkertijd snap je waarom ze blijft. Wat Working Woman zo schrijnend maakt, is niet alleen de onmogelijke situatie waarin deze vrouw zich bevindt, maar ook het gemak waarmee Benny ermee wegkomt. En hoe ideaal Ofer als echtgenoot ook overkomt, zijn reactie wanneer de gebeurtenissen dan toch aan het licht komen, toont haarfijn aan dat vrouwen nog steeds moeten dealen met vooroordelen en misvattingen.

 

“Fijnzinnige film over een vrouw in een bedrieglijk transparant kantoor.” (Volkskrant ★★★★)

 

Drama uit 2018 van Michal Aviad, met Liron Ben-Schlush, Menashe Noy, Oshri Cohen e.a., IL, 99 min., Israëlisch gesproken, Nederlands ondertiteld.

 

Datum : 10 maart – 2020

Aanvangstijd: 20.00 uur

Locatie : Reggehof De Höfte 5, 7471 DK GOOR

Entree: € 6,00