Mijn doel: activiteiten in gang zetten die het persoonlijke geluk in het leven, wonen en/of werken vergroot.

Ik ben Alida Boersma, voor mij begon dat in 2017. Kijkend en luisterend naar de wereld om mij heen voelde ik een soort van geldingsdrang. ‘Druk, druk, druk, veel ballen in de lucht moeten houden en daarnaast nog grote reizen willen maken. Want dat maakt gelukkig.‘ Mijn gevoel zei wat anders. Ik begon met het publiceren van dagelijkse foto’s van eenvoudige dingen in mijn omgeving, een bloemetje, een blaadje, het zonlicht enzovoort. Deze foto’s werden standaard voorzien met #geluksmomentje. En zo werd ik die mevrouw van de geluksmomentjes.

geluksmomentje in de winkel, vader komt tot leven in verhalenSteeds vaker kreeg ik het idee hier meer mee te kunnen doen. Kon ik het niet combineren met schrijven? Op een dag stond ik in een winkel en hoorde ik een groepje mensen praten over hun overleden vader. De verhalen maakten hen hoorbaar blij. Ik sprak er even met ze over en verliet de winkel. Toen ontstond de gedachte wat zou het mooi zijn wanneer ik dit moment in een zin kon vangen en meegeven ter herinnering. En zo ontstond het idee van de geluksmomentjes-kaartjes. Het was vlak voor kerst, ik begon met persoonlijke kerstkaartjes te sturen. De positieve reacties hielpen mij over de drempel.

Veel gehoord: “Geluk is toch persoonlijk, privé, ik denk niet dat je daar als werkgever of overheid iets mee kan.” Dit ligt toch ietsje anders. Voor mij begon de zoektocht met de verbazing dat mijn omgeving de lat vaak zo hoog legt, alsof al die activiteiten/verplichtingen nodig zijn voor een gelukkig leven.

Toen ik me in het onderwerp ging verdiepen ontdekte ik dat er al heel veel informatie is en er wordt al jaren onderzoek naar gedaan. Jij hebt zelf invloed op je geluksbeleving, dan kan een overheid, werkgever of instantie daar dus ook op sturen. Mijn belangstelling was getriggerd. Inmiddels heb ik de opleiding ‘Beleid maken door te sturen op geluk’ afgerond, ontwikkel ik workshops en bedenk activiteiten op verschillende gebieden. Een mooie combinatie van mijn kennis, didactische vaardigheden en de wens om de wereld mooier te maken.

Misschien wil je wel eens met mij sparren. Ik kom graag met je in gesprek.

 

wereldvrouwendag en geluksmomentjes delen