Op 4 januari 2019 vertrekken zestien Nederlandse vrouwen naar Vietnam voor een leiderschapsreis van Microkrediet voor Moeders.
Het is de tiende keer dat deze reis wordt georganiseerd.

Tijdens deze reis leren de deelnemers hun eigen leiderschap versterken en dragen ze bij aan de economische zelfstandigheid van arme Vietnamese vrouwen en hun gezinnen.
Met de donatie van 10.000 Euro van de female leaders worden, middels lokale partners, leningen verstrekt aan de Vietnamese moeders in de ontwikkelingsgebieden waar Microkrediet voor Moeders actief is.
De gemiddelde lening bedraagt 300 Euro per Vietnamese vrouw.

 

De deelneemsters aan deze Female Leadership Journey zullen twee projecten van Microkrediet voor Moeders bezoeken in de provincies Lap Thach en BaVi in het  noorden van Vietnam.
Ter plekke ontmoeten ze de vrouwen die met behulp van een lening van Microkrediet voor Moeders in staat zijn gesteld een bedrijfje op te zetten of verder uit te breiden.
Daarmee verbetert de levenskwaliteit van deze vrouwen aanzienlijk en geven ze zichzelf en hun kinderen een betere toekomst.

 

De combinatie van het ontmoeten van ondernemende vrouwen uit een andere cultuur met de training op persoonlijke leiderschap is wat de Female Leadership Journey zo bijzonder maakt.

 

Over de Female Leadership Journey (FLJ)

De FLJ wordt jaarlijks georganiseerd door Microkrediet voor Moeders en LAB voor Leiders. Iedere reis heeft een andere bestemming en er worden andere projecten bezocht. Dankzij de Nederlandse deelnemers, kunnen Aziatische moeders een beter bestaan opbouwen. Ruim 100 Nederlandse vrouwen gingen in de afgelopen jaren mee op reis naar o.a. naar Indonesië, Nepal en Sri Lanka. In 2020 gaat de 11e Female Leadership Journey van 31 januari – 10 februari naar India. Vrouwen die interesse hebben in deelname voor 2020 kunnen zich aanmelden op http://www.microkredietvoormoeders.org/nl/events/female-leadership-journey.