XXL Online lezing Internationale Vrouwendag

De kunstgeschiedenis is als echt vakgebied ontstaan in de 19e eeuw, een periode waar vrouwen vanwege hun natuur geacht werden zich in het privé domein op te houden en vooral zich niet te begeven in het publieke domein. Achter het aanrecht, zeg maar.
Het resultaat was dat dit beeld van fragiele vrouwen doorsijpelde naar de gehele maatschappij, bestendigde en dus ook in het kunsthistorisch onderzoek zijn weerslag vond: ‘Schilderende en beeldhouwende en schrijvende vrouwen (om maar een paar media te noemen)? Onmogelijk, die zijn er niet geweest‘.
En zo werden talloze vrouwelijke kunstaars uit de tijd daarvoor uit de geschiedenisboeken geweerd en onder het tapijt geveegd.

Programma:

Kunstzinnige vrouwen zijn dankzij de ontwikkelingen lang onzichtbaar geweest op de kunsthistorische rader, maar gelukkig is daar de laatste 40, 50 jaar wel verandering in gekomen.

Tijdens deze 4,5 uur durende online lezing die je on demand een week terug kunt kijken, neemt kunsthistorica Wendy Fossen je mee door de kunstgeschiedenis waar de vrouwen nu eens een keer de hoofdrol spelen.

 

Georganiseerd door: Casa dell’Arte
Kosten: € 45,00

terug naar Zuid Holland