Hoe was Internationale Vrouwendag in Lochem

 

Een vrouw zonder buik is als een hemel zonder sterren. En net als sterren hebben de danseressen in Lochem kunnen stralen. Honderden dames hebben in solo’s duetten of in grote groepen kunnen schitteren.

Op internationale vrouwendag vieren we een van de meest vrouwelijke kunstvormen: buikdansen. Buikdansen laat je krachtig voelen, door juist hele zachte bewegingen te maken, waardoor je je extra vrouwelijk voelt. De mooie kostuums helpen daar ook zeker aan mee!
Elk nummer heeft zachte, soepele, ronde bewegingen, afgewisseld met snoeiharde heupaccenten. Er werd gedanst op klassiek Arabische, Bollywood of juist hele moderne rockmuziek. Er werd een afwisselende show neergezet.
De trots die de dansers voelen om eindelijk te laten zien aan hun familie en vrienden waar ze al maanden naar toe hebben gewerkt spat er van af. Voor sommigen is het een overwinning om het podium op te durven, anderen doen al anderhalf decennia mee aan deze show.

Buikdansen is voor iedereen, en om dat te benadrukken openden twee dansers verkleed als omaatjes met rollators de show. De eerste plannen voor volgend jaar zijn al gemaakt, maar we genieten eerst nog van alle foto’s en filmpjes.

Sheila Meijers

www.dansstudiomeijers.nl