Petitie Orange the World

Het gaat niet goed met het bestrijden van geweld tegen vrouwen. Juist in deze Covid-19 pandemie stijgt het aantal gevallen van geweld tegen vrouwen en daar moeten wij iets aan doen!
De petitie tekeken kan hier

Wij roepen de regering op om te zorgen voor:

1. Laagdrempelig melden van alle vormen van geweld

Iedere vrouw die met geweld te maken krijgt moet, desgewenst anoniem, terecht kunnen bij een algemeen bekende hulplijn; één telefoonnummer en één actuele website met informatie. Niet alleen voor geweld achter de voordeur, maar ook voor bijvoorbeeld cybergeweld en seksuele intimidatie op het werk of op straat. Deze hulplijn moet op verschillende manieren bereikbaar zijn; oa per telefoon, email en chat, om het slachtoffers zo makkelijk mogelijk te maken om hulp of advies te vragen.

2. Passende hulp voor alle vormen van geweld

Iedere vrouw moet adequaat advies en passende hulp kunnen krijgen voor alle vormen van geweld, waarbij altijd rekening gehouden wordt met haar wensen. Onder andere moeten er voldoende opvangplekken zijn voor vrouwen, en moet er meer geïnvesteerd worden in preventie en het voorkomen van recidive, onder meer door middel van voorlichting voor jongens en mannen.