Projecten en campagnes

Internationale Vrouwendag

Hieronder vind je al onze doorlopende projecten. En wij weten het zeker: er zit iets voor je bij! Platform Internationale Vrouwendag wil aandacht voor al die vrouwen (en mannen) die iets te vertellen hebben. En die dit willen delen met onze lezers.

Eén wereld, duizend vrouwen internationale vrouwendag

Eén wereld, duizend vrouwen

Dit project is speciaal voor het thema 2024 geschreven door een gecertificeerde fondsenwerver. Het project gaat over vrouwen van verschillende culturen die in Nederland én België wonen, werken en leven. Van geboorte tot dood. We brengen de verschillen in kaart, laten tradities zien en willen onderling begrip kweken onder alle vrouwen in Nederland.
Binnen het project beogen wij podcasts, interviews, bijeenkomsten en Pretty Talks.

Hebben wij je interesse gewekt en wil je actief bijdragen aan dit project op welke manier dan ook? Bestel het projectplan mét begroting dan via deze link.

 

 

 

 

 

Stoere verhalen over geld internationale vrouwendag 2024

Jouw geld telt

Heb jij een stoer of leuk verhaal te vertellen over jouw geld? Dan willen wij dat natuurlijk graag weten. Zo kune iets vertellen over hoe jij op ludieke manier je geld weet te verdienen, of heb je misschien wel eens een leuk geldbedrag gewonnen? Gooi je het over de balk of ben jij de zuinigheid zelf?
Schrijf een leuke blog over jou en je geld, plaats er een foto bij en verstuur het geheel naar info@internationale-vrouwendag.nl

Wij plaatsen het dan op onze nieuwspagina. 

 

 

 

 

 

Vrouw en politie kInternationale Vrouwendag

Vrouw en politiek

Vrouwelijke politici. Er zijn nog steeds te weinig vrouwen in de politiek.
Met dit project willen wij vrouwelijke politici aan het woord laten zodat zij andere vrouwen kunnen motiveren.
Motiveren om ook politiek actief te worden. Want politiek is hartstikke leuk en levert je veel op.
Zo heb je invloed op de besluitvorming in jouw regio en kun je je standpunten delen met de inwoners.
De verhalen van de vrouwen in de politiek lees je op de nieuwspagina
Als je meer wilt weten over vrouwen in de politiek kun je ook even naar deze website surfen.

Doe mee met de projecten

Ben je politica en wil je jouw verhaal delen met onze lezers?
Stuur je blogje naar info@internationale-vrouwendag.nl
Een foto erbij? Graag!

 

 

Denk mee over het thema 2024 Internationale Vrouwendag

Hét gezicht van  2025 —->

In 2019 presenteerden wij voor de eerste keer het gezicht van Internationale Vrouwendag. Evelien van der Hoeven (2020), Linda van Dijk (2021), Laxmi Jhingoer (2022) en Romy Geysen (2023/2024) gingen je voor. Elk jaar wordt er een andere vrouw gekozen die het hele seizoen hét gezicht zal zijn van ons platform.

Iedere vrouw kan meedoen. Echter zijn er wel een paar voorwaarden:

– jij staat voor emancipatie en een gelijkwaardige positie van vrouwen én mannen in onze maatschappij en houdt je hier ook actief mee bezig
– je bent actief op Instagram en eventueel op Facebook, Linkedin en eventueel andere sociale media platforms
– jij staat positief in het leven maar durft een kritische noot te laten horen
– je mag een aantal blogs aanleveren die wij voor je publiceren

Lees meer over hét gezicht

 

 

 

Oudere projecten (niet meer actief)

vrouw en kunst internationale vrouwendag (1)

Vrouw en kunst

Jarenlang werden vrouwelijke kunstenaars niet op waarde beoordeeld. Vandaag de dag zien wij dat hier verandering in komt. Meer vrouwelijke werk in musea en steeds meer vrouwen die laten zien dat zij hoogwaardige kunst kunnen creëren.
Wij zijn op zoek naar grote en kleine kunstenaars. Wat is het meest spraakmakende of opvallende kunststuk wat jij hebt gemaakt? En wat is het verhaal erachter?
Hoe ben jij aan die ene opdracht gekomen?
Deel het met ons!

Doe mee met de projecten

Stuur je blogje naar info@internationale-vrouwendag.nl
Een foto erbij? Graag!

 

 

vrouw en politiek internationale vrouwendag (2)

Meisje van 80

Meisjes van 80 is een kort project van platform Internationale Vrouwendag.
In plaats van de aandacht te vestigen op de negatieve kanten van het ouder worden, waaronder ook eenzaamheid gaan wij juist de positieve kant benaderen.

Mooie herinneringen delen

Meisjes van 80 hebben veel herinneringen waaronder ook mooie, humorvolle verhalen. Met deze verhalen leggen wij de nadruk op de positieve kant.
Hoe leuk is het als de prachtige verhalen van vroeger vereeuwigd worden?
Platform Internationale Vrouwendag hoort ze graag!
En ja: ook de mannen mogen uiteraard meedoen!

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij zoeken meisjes van 80. De leeftijd komt niet zo krek maar wij zijn wel duidelijk op zoek naar mooie verhalen van deze meisjes die ze willen delen met ons publiek.
Vrouwen kunnen zelf hun verhaal mailen naar ons of misschien wil jij als dochter of zoon haar mooie herinnering opschrijven en delen.
Een foto mag maar hoeft niet!
Stuur je verhaal en foto naar info@internationale-vrouwendag.nl

 

 

vrouw anno 2023 internationale vrouwendag (1)

Vrouw anno 2023

Gewoon een kort interview waarin je iets over jezelf vertelt, wat je stip op de horizon is en hoe jij aankijkt tegen emancipatie.
Platform Internationale Vrouwendag verzamelt de verhalen van vrouwen. Door je verhaal te delen kun je andere vrouwen wellicht inspireren.
En: het is natuurlijk een leuke herinnering voor je zelf. Voor altijd vereeuwigd op het landelijk plaform én in het archief van de Koninklijke Bibliotheek.
Het enige wat je hoeft te doen is een paar vragen beantwoorden.
Dat is toch Vrouwtastisch?!

  Jouw antwoorden zullen worden gepubliceerd op de website en op sociale media.

  Doe mee met de projecten

  Je kunt hier de vragenlijst invullen

   

   

  Internationale Vrouwendag is toegewijd aan het bevorderen van emancipatie en het creëren van gelijke kansen voor vrouwen in Nederland. Onze online projecten staan centraal in deze inspanningen en dragen bij aan een rechtvaardigere samenleving.

  Online emancipatie en gelijke kansen projecten voor vrouwen

  Onze online projecten voor emancipatie en gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in Nederland zijn ontworpen om  bij te dragen aan een cruciale maatschappelijke zaak. Ontdek hoe je kunt profiteren van onze gerichte content.

   Bewustwordingscampagnes voor gelijkheid

  Onze online bewustwordingscampagnes zijn geoptimaliseerd om publiek te bereiken en tegelijkertijd bewustwording te creëren over de uitdagingen waarmee vrouwen in Nederland worden geconfronteerd. 

  Advocacy en beleidsbeïnvloeding

  Onze online lobby-inspanningen richten zich op het bevorderen van beleid dat gelijke rechten en kansen voor vrouwen in Nederland beschermt en ondersteunt. Door betrokken te zijn bij deze inspanningen, willen wij invloed uitoefenen op beleid zodat deze aangepast kan worden en de positie van meisjes en vrouwen in Nederland bevordert

  5. Online viering van Internationale Vrouwendag

  Op 8 maart vieren we online Internationale Vrouwendag, waarbij we de prestaties en vooruitgang van vrouwen in Nederland eren. Dit evenement biedt geweldige kansen om blijvend aandacht te vragen voor de positie van meisjes en vrouwen in Nederland

  Samenwerken voor verandering

  Bij Internationale Vrouwendag geloven we in de kracht van samenwerking. Werk met ons samen om  bij te dragen aan onze missie voor emancipatie en gelijke kansen voor vrouwen in Nederland.

  Ontdek onze online Ppojecten

  Wil je profiteren van onze online projecten voor emancipatie en gelijke kansen voor vrouwen in Nederland? Bezoek onze website op https://www.internationale-vrouwendag.nl/  en ontdek hoe je bijdraagt aan deze belangrijke zaak.