Stem op een vrouw komt met bizarre poster

We leven in de tijd waarbij de verkiezingen weer op komst zijn en waar normaliter de stichting Stem op een Vrouw met mooie posters komt, hebben zij nu posters beschikbaar die, wat ons betreft, de plank volledig misslaan.

Hé TRUT stem op een WIJF

Deze poster gaat rond op Instagram met vrouwen afgebeeld als een vreselijk wezen met hoorntjes.
De woorden ’trut’ en ‘wijf’ staan prominent genoemd en op de achtergrond een vrouw met een spandoek met de tekst: ‘ik moet plassen’.

In eerste instantie dacht ik dat het om een misplaatste grap ging of sterker nog, dat het account van stichting Stem op een Vrouw gehackt was, maar niets was minder waar.
Ik heb via een bericht laten weten dat met deze poster al het fatsoen en de normen overboord zijn gegooid en dat dit niet passend is.
We laten ons door de andere sexe zo ook niet wegzetten toch? Dan zouden de rapen gaar zijn.

Reactie Stem op een Vrouw

De reactie van de stichting verbaasde mij enigszins: “Fatsoen en ‘wat hoort te zijn’, zijn zeer subjectief en  dit verandert continue. Het heeft wat ons betreft niet veel zin om hierover te discussieren als organisaties.
Wanneer ik aangeef dat ik het hier wel graag over wil hebben komen ze met een volgende reactie: “Wij vinden het tof. Jullie niet. Wat ons betreft is het geen enkel probleem en daarmee kan het toch gewoon.
Over fatsoen en normen kun je individuele discussies voeren maar dat heeft niet veel te maken met ons werk dus dat doen wij dan ook niet.

Betekent dat dus dat de stichting zich niet bezig houdt met fatsoen en normen? Dat het hun niet boeit wat een ander daarvan vindt?

Conservatief

Een andere volger van Stichting Stem op een Vrouw vindt mij conservatief en is van mening dat wij de woorden ’trut’en ‘wijf’ moeten reclaimen; dat wij deze pijnlijke woorden positief kunnen maken. Dat maakt het wat mij betreft niet minder ernstig om.
Gaan wij vrouwen, elkaar nu aanspreken met deze scheldwoorden?

Medestanders

Gelukkig zijn er ook anderen die het met mij eens zijn.
“Voor mij slaat de stichting de plank volledig mis”is een reactie van een man.
Daarop krijgt hij het antwoord: “Het is maar een poster. Als het 1 keertje op vrouwen is gericht overleef je het wel.

Reacties niet te begrijpen

De reacties van deze stichting zijn niet te begrijpen. Ze bagatelliseren het geheel en geven antwoorden die kant noch wal raken.
Voor een stichting die zichzelf professioneel noemt én afhankelijk is van subisidies en fondsen niet een verstandige zet.