Wie denkt dat vrouwen alleen goed waren voor het verzorgen van de kinderen en het huishouden heeft het goed mis.
Weet je dat de ruitenwisser is uitgevonden door een vrouw? Of het kogelvrije vest en dat zij aan de basis stond van het draadloze internet?

Wat vonden zij nog meer uit?

 • De cirkelzaag
  In 1813 was het de Amerikaanse weefster, Tabitha Babbitt die een prototype cirkelzaag ontwierp. 

 • De vaatwasser
  Tja, hoe kan het ook anders! Josephine Garis Cochrane uit Amerika bedacht de vaatwasser. De vaatwasser werd op de Wereldtentoontstelling van 1893 getoond aan het publiek. 

 • De pedaalemmer
  Weer een huishoudelijk apparaat maar toch. Lillian Gilbreth (1878 – 1972) vond niet alleen de schapjes in koelkastdeuren uit en maakte de blikopener makkelijker te gebruiken, zij  bedacht ook de pedaalemmer

 • Huis op zonne-energie
  Het was de  Hongaarse wetenschapster Maria Telkes (1900 – 1995) die zonne-energie ontwikkelde om huizen te verwarmen. In 1947 bedacht deze  biofysicus de thermo-elektrische stroomgenerator.
  Uiteraard verwarmde zij haar huis met haar eigen uitvinding.

 • Draadloze digitale communicatie

  Hedy Lamarr (actrice) kwam samen met Georghe Antheil op het idee van een geheim communicatiesysteem waarmee radioboodschappen niet meer onderschept konden worden en daarmee heeft zij de basis gelegd voor ons huidige draadloos internet. Ze won overigens hiervoor in 1997 een Oscar. 

Verder waren het vrouwen die onder andere de wegwerpluier ( in deze tijd een beetje jammer) en Kevlar (oersterke kunstvezel) ontdekten en ontwikkelden.
Echte #heldinnen!