Jouw activiteit op 8 maart

Wij zijn er zeker van dat Internationale Vrouwendag dé grootste evenementendag van het jaar is.

Internationale Vrouwendag is een bijzondere gelegenheid om de kracht en prestaties van vrouwen te vieren en te ondersteunen. Op 8 maart komen mensen over de hele wereld samen om de vooruitgang van gendergelijkheid te vieren en de aandacht te vestigen op de uitdagingen waarmee vrouwen nog steeds worden geconfronteerd. Als organisatie, restaurant, theater, bioscoop, museum, of evenementenorganisatie, kun je deel uitmaken van deze viering door een activiteit te organiseren of te ondersteunen.
Activiteiten op overige dagen plaatsen wij natuurlijk ook!
Laat je activiteit plaatsen en zorg voor de verbinding en een positieve verandering in jouw omgeving!

Logo Internationale vrouwendag 2022

Jouw activiteit 8 maart

Internationale Vrouwendag is een kans om je organisatie of evenement te profileren als een voorstander van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Het is een dag waarop mensen op zoek zijn naar activiteiten om bij te wonen en te ondersteunen. Door deel te nemen, kun je niet alleen je maatschappelijke betrokkenheid tonen, maar ook je zichtbaarheid vergroten.

Hoe je een activiteit kunt plaatsen

Op https://www.internationale-vrouwendag.nl/ kun je eenvoudig jouw activiteit voor Internationale Vrouwendag plaatsen. We moedigen organisaties, restaurants, theaters, bioscopen, musea en evenementenorganisaties aan om deel te nemen aan deze viering.

 1. Ga naar de website: Bezoek https://www.internationale-vrouwendag.nl/.
 2. Klik op ‘Plaats Activiteit’: Zoek naar de knop ‘Plaats Activiteit’ op de startpagina en klik erop.
 3. Vul de gegevens in: Volg de eenvoudige stappen om de details van je activiteit in te vullen, inclusief de datum, locatie, beschrijving en eventuele links naar tickets of meer informatie.
 4. Publiceer je activiteit: Zodra je alle benodigde informatie hebt ingevuld, kun je je activiteit laten publiceren.

Hoe jouw activiteit eruit kan zien

 • Restaurant: Organiseer een speciaal diner voor Internationale Vrouwendag met menu-items geïnspireerd door invloedrijke vrouwen. Geef een deel van de opbrengst aan een lokaal vrouwenondersteuningscentrum.
 • Theater: Voer een krachtige voorstelling op die de uitdagingen en triomfen van vrouwen benadrukt. Nodig vrouwelijke artiesten en sprekers uit om deel te nemen aan een discussie na de voorstelling.
 • Bioscoop: Vertoon films gemaakt door en/of over inspirerende vrouwen. Organiseer een filmbespreking met het publiek om de thema’s te bespreken.
 • Museum: Organiseer een speciale tentoonstelling die de prestaties en bijdragen van vrouwen in kunst, wetenschap, geschiedenis en cultuur viert.
 • Evenementenorganisaties: Plan en promoot een evenement ter ere van Internationale Vrouwendag, zoals een lezingenserie, een loopwedstrijd voor het goede doel, of een kunst- en ambachtelijke beurs met vrouwelijke exposanten.

Deel je betrokkenheid

Zorg ervoor dat je jouw betrokkenheid bij Internationale Vrouwendag deelt op sociale media en andere promotiekanalen. Gebruik de eerder genoemde zoekwoorden om je activiteit te promoten en mensen aan te moedigen om deel te nemen.

Doe mee aan de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart en laat zien dat jouw organisatie zich inzet voor gendergelijkheid en het ondersteunen van vrouwen. Plaats je activiteit op https://www.internationale-vrouwendag.nl/ en draag bij aan deze belangrijke gelegenheid.

Vul hier het formulier in  Jouw activiteit op 8 maart

  Het plaatsen van jouw activiteit is gratis en dat blijft ook zo!

  Organiseer jij een activiteit voor vrouwen of een activiteit met betrekking tot Internationale Vrouwendag dan kun je op deze site jouw activiteit laten plaatsen.
  Vul het formulier  in en jouw activiteit wordt zo snel mogelijk geplaatst.

  Wanneer je een activiteit doorgeeft zorg er dan voor dat de bijgevoegde foto’s rechtenvrij zijn.
  Lees ook de algemene voorwaarden.

  Maar let op:

  • Lever je activiteit zo compleet mogelijk aan
  • Zorg ervoor dat je tekst qua grammatica en spelling in orde is. Wij verbeteren geen teksten
  • Gebruik platte tekst. Geen kopteksten, hoofdletters, uitroeptekens etc.
  • Zorg ervoor dat foto’s rechtenvrij worden toegestuurd
  Jouw activiteit op 8 maart
  thema 2024 eén wereld duizend vrouwen Internationale Vrouwendag! (1)
  Jouw activiteit 8 maart
  revolutie internationale vrouwendag 2

  Jouw activiteit op 8 maart

  Platform Internationale Vrouwendag is het landelijk platform voor alle activiteiten op of rond 8 maart in Nederland.
  Het is een centraal punt waar je met alle gemak van de wereld activiteiten kunt vinden.
  Het laten plaatsen van jouw activiteit heeft veel voordelen want wij ontvangen maandelijks meer dan 4900 unieke bezoekers en in de eerste week van maart loopt dit op tot ruim 39.000 unieke bezoekers op de site.

  Voor jou is dit platform dan ook een perfect medium om aandacht te vragen voor jouw activiteiten.
  Bovendien geven wij je de gelegenheid om na de activiteit een verslag te maken en te delen met ons. Zo kom je nogmaals in het vizier van de vele bezoekers op de website!