download
Simmons Wordmark RGB Coral

‘All inclusive’op 3 maart:150 legal women in gesprek over inclusiviteit binnen de zakelijke omgeving en in juridische topfuncties

 

Vorig jaar concludeerden 100 legal women tijdens het eerste ‘All inclusive’ event over rolmodellen al dat vrouwen méér voor elkaar moeten doen om inclusiviteit binnen de zakelijke omgeving en in juridische topfuncties te vergroten.
Die noodzaak is sindsdien niet minder geworden.

Tijdens de tweede editie van ‘All inclusive’ op 3 maart a.s. gaan 150 legal women daarom met elkaar in gesprek over de vraag hoe vrouwelijke juristen hun positieskunnen gebruiken om elkaar te helpen.
Enzo te zorgen voor meer inclusiviteit binnen de zakelijke omgeving.

Keynote spreker Marguerite Soeteman-Reijnen –bestuursvoorzitter van Aon Holdings en de nieuwe voorzitter van Topvrouwen.nl – bijt het spits af en deelt vanuit haar eigen ervaringen haar visie op inclusiviteit en hoe we dit kunnen optimaliseren. In de workshops hierna gaan wij verder in op de vraag op hoe vrouwen impact kunt maken op inclusiviteit.
In de afrondende plenaire paneldiscussie delen wij de inzichten uit de workshops en formuleren wij een antwoord op de vraag hoe vrouwelijke juristen meer voor elkaar kunnen betekenen.
Workshopsen paneldiscussie worden verzorgd door de volgende panelleden, en gaan over de volgende thema’s:

 • Hoe zet je jezelf beter neer in een organisatie met het oog op profilering en verdere profilering?
  Verzorgd door Carina Benninga van Bureau Benninga, coach in Self-leadership, voorheen onder meer aanvoerder van het Nederlands Dames Hockeyteam bij de Olympische Spelen.
 • Hoe kunnen leidinggevenden vrouwelijk talent helpen om hun potentieel optimaal te benutten?
  Verzorgd door Sarah Chorus en Marloes de Koning van Korn Ferry, wereldwijd organisatie adviesbureau op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.
 • Data-driven inclusiviteitsbeleid: hoe doe je dat?
  Verzorgd door Petra Tito, CHRO bij Deloitte Nederland en verantwoordelijk voor de North South Europe Human Capital organisatie.
 • Joanne van der Leun van Universiteit Leiden – hoogleraar criminologie en de eerste vrouwelijke decaan ooit van de Rechtenfaculteit van Universiteit Leiden- discussieert mee als panellid over hoe zij haar positie inzet om vrouwelijke studenten en jonge medewerkers te helpen, daar waar hun carrière begint.

Programma:

15:30 Ontvangst
16:00 Welkomstwoord door Legal Women en Simmons & Simmons
16:15 Keynote Marguerite Soeteman-Reijnen
16:30 Workshops
17:15 Plenaire paneldiscussie o.l.v. Eugenie Nunes (bestuur Stichting Legal Women en partner bij Dentons)
18:00 Netwerkborrel

Datum: dinsdag, 3 maart 2020
Tijd: 15.30 uur
Locatie: Simmons & Simmons, Claude Debussylaan 247, 1082 MC Amsterdam
Entree: € 

 

 

Extra informatie over Simmons & Simmons ten behoeve van de redactie:

 1. Simmons & Simmons LLP is een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Azië, met ervaren professionals in enkele van de meest actieve huidige groeimarkten.
  Door ons te richten op een klein aantal sectorenzijn wij in staat met onze cliënten mee te denken en hoogwaardige adviezen te verstrekken.
  Simmons & Simmons richt zich op de volgende sectoren: Asset Management & Investment Funds, Energy & Infrastructure, Financial Institutions, Life Sciences and Telecoms, Media & Technology (TMT).
  Wij hebben een goede reputatie op het gebied van innovatie en het leveren van toegevoegde waarde aan onze cliënten door nieuwe werkwijzen.
 2. Simmons & Simmons is de handelsnaam waaronder Simmons & Simmons LLP en aan haar gelieerde kantoren de internationale rechtspraktijk uitoefenen.
  Verwijzingen naar Simmons & Simmons zijn derhalve verwijzingen naar Simmons & Simmons LLP en de overige maatschappen en rechtspersonen of kantoren die gerechtigd zijn de naam “Simmons & Simmons” te voeren dan wel, al naar gelang de context, een of meer van deze entiteiten.
  Het woord “partner” wordt gebruikt ter aanduiding van een lid (member) van Simmons & Simmons LLP, of een van haar werknemers of adviseurs van gelijke rang en met gelijkwaardige kwalificaties, of van een persoon van gelijke rang in een van de aan Simmons & Simmons LLP gelieerde kantoren.
 3. Bezoek voor meer informatie over de internationale rechtspersonen en kantoren www.simmons-simmons.com/legalresp 
 4. Voor vragen kunt u contact opnemen met Eveline Boetes, Marketing & Business Development, T 020 722 2524/ 06831 707 25, E eveline.boetes@simmonssimmons.com .
  Extra informatie over Legal Women ten behoeve van de redactie:
 5. Bij Stichting Legal Women zijn circa 4.000 vrouwelijke juristenaangesloten. Stichting Legal Women biedt een platform om informatie te delen, kennis over te dragen, te discussiëren, ervaringen te delen en te netwerken.
 6. Bezoek voor meer informatie over Legal Women onze website www.legalwomen.nl.
 7. Voor vragen over Legal Women kunt u contact opnemen met onze bestuursleden Titia Fuchs T 06 15 88 09 30, Eugenie Nunes T 06 53 84 71 69 of Linda NekemanIJdema T 06 10 91 41 34.