Androgyn leiderschap is de toekomst –  she coaching him

Meer vrouwen in managementfuncties?

Dat is maar één kant van de medaille. “Als je je bedrijf echt divers en dus toekomstbestendig wilt maken, moet je de mannen niet vergeten”, zegt Stefanie Bertram. De ervaren manager en oprichter van SHE COACHING HIM is een expert in androgyn leiderschap. Ze leert topmanagers kenmerken die als typisch vrouwelijk worden beschouwd, zoals empathie, te integreren in hun leiderschapsstijl. Waarom? Want dat verbetert de communicatie in bedrijven en verhoogt de productiviteit. “En nu Corona onze werkwereld fundamenteel verandert, is het ideale moment aangebroken om een nieuwe bedrijfscultuur te vestigen”, aldus Stefanie Bertram.

Er zijn steeds meer bewijzen van de voordelen van het combineren van mannelijke en vrouwelijke kenmerken in het economische leven. “Androgyne managers zijn moedig en bereid om risico’s te nemen, maar ook hartelijk, begripvol en ondersteunend”, legt Stefanie uit, die in Duitsland is opgegroeid, met een corporate scholarship in Engeland heeft kunnen studeren en carrière maakte bij Amerikaanse technologie bedrijven. Stefanie woont en werkt in Nederland en begeleidt sinds 2013 bedrijfsleiders bij hun internationale business development projecten. “Het is aangetoond dat een androgyne mix van hard- en soft skills significant bijdraagt aan de medewerkerstevredenheid en productiviteit.”

De behoefte is groot, zeker omdat het concept ook wordt aanbevolen bij opvolging in familiebedrijven. “Het is niet ongebruikelijk dat totaal verschillende leiderschapsstijlen met elkaar botsen. Het is daarom verstandig om met coaching tijdig de weg vrij te maken voor een harmonieuze transitie”, benadrukt Stefanie.

Coachingsprogramma voor mannelijke topmanagers

Met SHE COACHING HIM heeft Stefanie Bertram een individueel en uniek coaching programma opgezet dat zich uitsluitend richt op mannelijke topmanagers die hun leiderschapsstijl willen uitbouwen. In intensieve 1-op-1 sessies wordt traditioneel mannelijk managementgedrag verrijkt met vrouwelijke leiderschapskwaliteiten. “Het gaat niet om goed of fout”, benadrukt Stefanie Bertram. “Het gaat om het balanceren van de kwaliteiten van verschillende managementstijlen. Het resultaat is een meer evenwichtige en complete leider.”

Over Stefanie Bertram

De oprichter van SHE COACHING HIM kent de wereld van haar coachees door en door. Stefanie Bertram is de oprichtster van SHE COACHING HIM. Stefanie heeft meer dan 30 jaar ervaring in het werken met internationale bedrijven. Ze leidde teams van meer dan 200 medewerkers in 17 kantoren, distributeurs en belanghebbenden in meer dan 60 landen. Gedurende haar hele carrière is het gebruik van persoonlijke coaching en het behoud van haar teams haar prioriteit geweest. Stefanie slaat bruggen tussen bedrijfsbehoeften, technologie en medewerkers, met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en diversiteit. Ze gelooft in het creëren van een cultuur van empowerment, van kennis en verbetering van vaardigheden. Dit heeft haar een diepgaand inzicht gegeven in de beste praktijken in wat zakelijk leiderschap doet bloeien en heeft er toe geleid dat Stefanie SHE COACHING HIM heeft opgericht

Stephanie Bertram  SHE COACHING HIM internationale vrouwendag 2022