bak utrecht vrouwendag

 

Met trots presenteert BAK, basis voor actuele kunst, Utrecht een samenwerking met Mama Cash voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2020.

 

Tijdens het vijfde jaarlijkse Mama Cash Feminist Festival vieren we wat het feminisme wereldwijd bereikt heeft. Maar we kijken ook vooruit, om samen te verbeelden hoe een meer feministische toekomst eruit zou kunnen zien.

 Kom naar BAK op zondag 8 maart 2020 voor het dagprogramma Collective (Ex)change, een bijeenkomst van en voor lokale en internationale activisten en kunstenaars die zich bezighouden met het realiseren van veilige(re) ruimtes voor vrouwen en mensen uit de LHBTQIA+ community.
Door activistische groepen uit verschillende delen van de wereld in gesprek te laten gaan met lokale collectieven, verkent het programma hoe hedendaagse feministische en LHBTQIA+ activistische praktijken elkaar aanvullen, elkaar contrasteren en elkaar overlappen. Tevens worden mogelijkheden voor samenwerking over grenzen en contexten verkend.
Het programma bestaat uit lezingen, muziek, paneldiscussies, artistieke interventies en meer!

Bevestigde deelnemers zijn de collectieven Proyecto Intersexual, Trans Mreža Balkan en SEHAQ, Queer Refugees Group, evenals een rockband die gevormd is tijdens het door Femix Servië georganiseerde Girls Rock Camp.
Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
De deuren openen om 13.00 uur en het programma start om 14.00 uur.

Het Mama Cash Feminist Festival vindt plaats op 7 en 8 maart 2020 in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.
Bezoek de website van Mama Cash voor meer informatie.

Solidarity tickets: BAK biedt solidarity tickets aan voor degenen die anders niet kunnen deelnemen. Met deze tickets krijg je gratis toegang.

Georganiseerd door: BackOnline

 

Datum : Zondag 8 maart
Aanvangstijd: 13.00
Locatie : BAK, Pauwstraat 13A, Utrecht
Entree: €5,00