Blunder Soroptimisten

Blunder Soroptimisten Steenwijk. Afgelopen week waren wij aanwezig bij de vertoning van de film ‘Buiten is het feest’.
Het vrouwennetwerk organiseerde in het kader van Orange the World twee activiteiten waaronder de vertoning van deze ingrijpende film en op 6 december is er een lezing over mensenhandel.

Echter, tijdens het voorwoord van deze avond bleek dat de spreekster de belangrijkste dagen voor vrouwen door elkaar haalde. Ze vertelde dat 25 november Internationale Vrouwendag zou zijn en 10 december de Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Ook Steenwijker Courant blundert

De Soroptimisten waren niet de enige die deze gigantische blunder maakte. Ook de Steenwijker Courant maakte dezelfde fout.
Nu kunnen wij ons voorstellen dat niet iedere journalist de belangrijke dagen voor vrouwen weet, maar het lijkt ons dat als je een artikel schrijft de feiten controlleert.
Het is niet de eerste keer dat de krant een dergelijke blunder maakt.

Dat een organisatie als Sorptimisten deze blunder maakt is veel zorgelijker. Het is een vrouwennetwerk wat zich inzet voor de positie van meisjes en vrouwen en men mag dan toch verwachten dat deze fout niet gemaakt wordt.
We kunnen het ook niet meer een ‘slip of the tongue’ noemen als dezelfde fout tweemaal gebeurt.

Orange the world, de dag van de mensenrechten én Internationale Vrouwendag

Orange the World is jaarlijk op 25 november. Een dag uitgeroepen door de Verenigde Naties. Deze periode duurt tot 10 december, jaarlijks. Op 10 december is het de dag van de mensenrechten. Wederom een dag uitgeroepen door de VN.
En dan op 8 maart jaarlijks, is het Internationale Vrouwendag.

Alle belangrijke data voor vrouwen zijn ook hier te vinden

Laten wij hopen dat zowel de krant als de Soroptimisten deze blunder niet nogmaals maken. Het is beschamend.