Op 8 maart 2021, Internationale Vrouwendag, verschijnt de Nederlandse versie van

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
100 verhalen over bijzondere Nederlandse vrouwen gebundeld in een (voorlees)boek voor alle leeftijden

Amsterdam, 5 januari 2021 – In augustus 2020 begonnen ROSE stories en Firma Twist een crowdfunding voor de realisatie van de Nederlandse versie van de internationale bestseller Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Binnen een maand werden ruim 3.000 boeken verkocht en kon het boek in productie. Het verschijnt op 8 maart 2021, internationale vrouwendag. In het boek staan 100 inspirerende verhalen over Nederlandse vrouwen van toen en nu: van Anouk Teeuwe tot Mata Hari en van Audrey Hepburn tot Khadija Arib.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen is een verzameling van honderd verhalen over buitengewone Nederlandse vrouwen. Rolmodellen die tegen de stroom in gaan, hun eigen pad kiezen en durven zijn wie ze willen zijn. Rolmodellen die essentieel zijn in het doorbreken van, diepgewortelde en traditionele, stereotypen over hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen en (jonge) kinderen inspireren om groots te dromen.

De definitieve selectie van de 100 vrouwen die in het boek komen wordt gemaakt door ROSE stories die zich hierbij laat adviseren door een Raad van inspiratie die wordt gevormd door Marry de Gaay Fortman, Hanina Ajarai, Jannet Vaessen, Marian Spier en Jacqueline Prins.

Collectief van schrijvers en illustratoren
De verhalen worden geschreven door een collectief van geweldige auteurs. Naast hoofdauteurs Maria Lam en Sun Li, zullen onder andere Dido Michielsen, Astrid Sy, Lara Nuberg, Najiba Abdellaoui en Elle van Rijn enkele verhalen voor hun rekening nemen. De verhalen worden voorzien van pakkende illustraties door onder andere Lara van Winsen, Tess Semin, Mylo Freeman, Fatinha Ramos, Nazrina Rodjan, Ikram el Messaoudi, Sarah van Dongen, Gertie Jaquet en Silvia Celiberti.

Hard nodig
Als meisjes zes jaar zijn denken ze al dat ze minder slim zijn dan jongens. De rol van media is bij het vormen van het zelfbeeld van kinderen groot. Slechts 13% van de moeders in kinderboeken heeft een betaalde baan, dat is bijna 6x minder dan in werkelijkheid. En van alle experts in de media is 77% man en 23% vrouw. Juist voor jonge meisjes is het belangrijk om die stereotypes te doorbreken en hen te voeden met beelden en verhalen die anders zijn. Het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes voorziet in die verhalen.

Steun een goed doel
Voor ieder verkocht boek doneren ROSE stories en Firma Twist één euro aan een goed doel dat zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland: WOMEN Inc., S.P.E.A.K., De Bovengrondse, PLAN International Nederland en Stem op een vrouw. De koper bepaalt tijdens de voorverkoop naar welk doel de euro gaat.

 

Verkoopprijs is  €20,95 (incl. afdracht aan het goede doel en btw).

www.rebelsemeisjes.nl