tripletsmama

 

 

Ibu,  woorden uit een moederhart

8 maart: boekpresentatie Coby Nuruwé

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, presenteert Coby Nuruwé – van Molukse origine, geboren onder de rook van Rotterdam – haar nieuwe boek ‘Ibu, woorden uit een moederhart’ in Museum Sophiahof, op uitnodiging van de Werkgroep Museumwinkel.
Eerder schreef zij het jeugdboek ‘Nona’ over de wederwaardigheden van een Molukse tiener.
Na dit succesvolle debuut besloot Coby Nuruwé haar unieke ervaringen als moeder van een eeneiige drieling op papier te zetten.
‘Ibu’ is een relaas over schuldgevoel, falen, hoop en liefde maar is vooral ook een ode aan haar moeder en grootmoeder, haar grote voorbeelden.

Tijdens de boekpresentatie draagt de auteur verschillende fragmenten uit het boek voor en gaat in gesprek met Molukse vrouwen van verschillende generaties over moederschap, de (hoge) verwachtingen van de Molukse gemeenschap en van moeders zelf en de beeldvorming over de rol van de vrouw als moeder.
Coby Nuruwé: “Als Molukse moeder van de derde generatie moest ik opboksen tegen de hoge standaard die mijn grootmoeder en moeder hadden neergezet: de perfecte moeder zijn. Ik kreeg onverwachts een drieling. Ik struggelde sowieso al met het moederschap, laat staan een perfecte. Ik voelde me onmachtig, gefrustreerd en overweldigd vooral toen ik ernstig ziek werd en moest worden opgenomen.”
Haar ervaringen en belevenissen met de drieling, de worsteling om aan haar moeder en grootmoeder te kunnen tippen staan openhartig beschreven in het boek: “Ik hoop dat Molukse moeders en hun kinderen na het lezen van dit boek hun imperfecties durven te omarmen en toch hun moeder, grootmoeder en alle andere vrouwelijke Molukse rolmodellen in ere zullen houden”

De drieling is inmiddels 30 jaar oud.
Romario, Delano en Jordao bouwden een muzikale carrière op als DJ Triplets en hebben onder andere opgetreden op het Kwaku Festival en de Tong Tong Fair.
Tijdens de boekpresentatie verzorgen zij de muzikale omlijsting.

Na afloop van de boekpresentatie is er gelegenheid om een gesigneerd boek aan te schaffen. Kosten € 15,00

 

voorkant Ibu nieuw

Programma

13.30 uur Inloop
14.00 uur Start programma
15.15 uur Signeersessie en muziek DJ Triplets
16.00 uur Einde

Na het programma kunt u de tentoonstelling bezoeken en iets gebruiken in ons Museumcafé. Museum Sophiahof sluit om 17.00 uur.

Toegang: € 10,00 (inclusief koffie/thee/spekkoek en een drankje na afloop)

Wij verzoeken u vriendelijk uw aanwezigheid te bevestigen via info@museumsophiahof.nl zodat u verzekerd bent van een plaats.

Werkgroep Museumwinkel

De collectie van de Museumwinkel in Museum Sophiahof wordt samengesteld door de Werkgroep Museumwinkel. Literatuur met een Indisch, Indonesisch en Moluks perspectief vormt een belangrijk onderdeel van de collectie. ‘Ibu’ is na 8 maart ook te koop in de Museumwinkel.

Datum: zondag, 8 maart 2020
Tijd: 13.30 uur
Locatie: Museum  Sophiahof, Den Haag
Entree: € 10,00