8 Maart: internationale vrouwendag        

CNV lanceert verkiezing ‘Vakvrouw van het jaar’

 

‘Heldinnen’ is het thema van de internationale vrouwendag 2019. “Wij gaan op zoek naar heldinnen op de werkvloer: inspirerende vrouwen, die hart hebben voor hun werk én hun collega’s”, zegt Sandra Hendriks-Sneijder van CNV Vrouwenwerkt, de werkgroep die de vakvrouw-verkiezing organiseert.

 

Via de site www.cnvvakvrouw.nl kan iedereen een inspirerende vakvrouw nomineren.

 

Vakvrouwen

 

In het 125-jarig bestaan van CNV Vakmensen is het niet eerder voorgekomen dat specifiek vakvrouwen aandacht krijgen. Daar moet verandering in komen, vindt de werkgroep CNV Vrouwenwerkt. “We hopen op veel kandidaten. Uit de genomineerde vrouwen kiezen we op 29 november, tijdens het 125-jarig jubileum van CNV Vakmensen, de Vakvrouw van 2019.”  

 

Gelijkheid bevorderen

 

In de aanloop naar internationale vrouwendag heeft CNV Vrouwenwerkt een onderzoek gedaan naar de wensen van vrouwelijke én mannelijke leden rondom arbeidsduur (het gaat om leden van CNV Vakmensen en CNV Connectief). Hieruit valt op dat 75% van de ruim 10.000 deelnemers graag wil dat de nieuwe norm voor een werkweek 4 dagen wordt, voor zowel mannen als vrouwen. Ook vindt 75% van de invullers het belangrijk om de vaste rollenpatronen te doorbreken om zo meer gelijkheid rondom zorgtaken, financiën en carrièreperspectief te bereiken. Sandra: “Hoog tijd dat CNV Vrouwenwerkt met alle betrokken partijen in gesprek gaat om dit te realiseren.”

 

#hogerop

 

Met het beeldmerk van een paarse pump ha(a)kt de Vakvrouw-verkiezing letterlijk aan op het heldinnen-thema van de internationale vrouwendag. Via #hogerop kunnen foto’s met de paarse pump worden gepost op Instagram.