De liefste kraamcadeaus

Kraamcadeautjes

Ooit toen ik in blijde verwachting was van de jongste en haar uiteindelijk op de wereld had gezet, kreeg ik van één van mijn vrienden een ontzettend leuk kraamcadeau: een ontbijtbord met de foto van het geboortekaartje én de naam van de jongste: Evelien.
Een betaalbaar kraamcadeau én ook nog eens een hele persoonlijke. Het bordje, nu inmiddels 18 jaar oud staat nog steeds, enigszins beschadigd in de kast te pronken.

Leuke ideeën voor een kraamcadeautje

Dat cadeautje van toen komt altijd weer boven ploppen als er in mijn omgeving een baby op komst is en ik iets moet bedenken om te geven. De laatste keer is nu ongeveer 9 weken geleden.
Kijk, nu wist ik natuurlijk al bijna 9 maanden dat mijn enige nichtje een baby’tje zou krijgen maar toch moest ik op het laatste moment nog een creatief cadeautje bedenken.

Ik hou er niet van om ‘zomaar’ een cadeautje te kopen. Het moet wel iets creatiefs zijn. En iets waar ze ook nog wat aan heeft.
De enige manier om iets te bedenken wat het te  googlen en al heel snel kwam ik uit bij kraam-cadeau.nl

Kraam-cadeau.nl

Op de site van kraamcadeau vond ik een keur aan leuke producten. Babybadjassen, rompertjes, rugzakken maar ook speelgoed.
Sterker nog, er staat zoveel leuks op dat het lastig is om slechts 1 cadeautje te kiezen en dus besloot ik om meerdere kleine cadeautjes te kopen. Tenslotte heb ik maar 1 nichtje!

De ‘afdeling’ schoentjes ging ik als eerste bezoeken en ik besloot te kiezen voor de Zebraschoentjes. Zo ontzettend ‘knieftig’ zouden we hier in het Oosten zeggen.
De schoentjes zijn van zacht suède en niet geheel onbelangrijk: ze zijn makkelijk aan en uit te doen.
Mijn nichtje kennende zou ze helemaal verzot zijn op deze schoentjes. Cadeautje 1 was dus een feit.

kraam-cadeau  ©kraam-cadeau.nl

 

Badjasjes van kraam-cadeau

Ik surfte verder naar de badjassen want de site laat die zien als bestsellers. Als je al dat kleine spul ziet  zou je toch wensen dat je zeer binnenkort oma zou worden, maar dat terzijde.
Een badjas mocht niet ontbreken in het cadeaupakket. Ik koos voor de ‘forest green’ badjas omdat die zo lekker genderneutraal is. Toegegeven: ik ben niet zo van het roze voor meisjes en blauw voor jongens. Bijkomend voordeel is dat de badjas van 100% katoen is. Dat is wel handig, zo na het badderen!

En zo was ik al een aardig eindje op weg om mijn eigen cadeaupakketje samen te stellen. Pas later zag ik dat je ook kant-en-klare pakketjes kunt krijgen via kraam-cadeau.nl maar ach, het zelf samenstellen is minstens net zo leuk.

Knuffels: een onmisbaar cadeautje

Om het pakketje compleet te maken zocht ik er een leuke knuffel bij. Wat is een baby zonder eigen knuffel!
Zo één die je jaren overal mee naar toe sleept en als hij per abuis ergens wordt verloren is het lijden en last. Zo één die je dan bijna nergens anders meer kunt krijgen.
Behalve bij deze winkel dan, want er is voorraad genoeg.
De zorgen voor het eventueel verliezen van de knuffel op latere leeftijd waren als sneeuw voor de zon verdwenen.
Nu alleen nog even de leukste uitzoeken! Het roze konijn dan maar. Mét naam van de baby, want die wist ik inmiddels.
Het zou een meisje worden en de naam kon mijn nichtje niet voor zich houden. Voila.

Oke, ik had nu drie cadeautjes waarvan twee met naam. Niks niet erop geprint maar erop geborduurd. Dus dat blijft jaren mooi! Onder het kopje ‘houten speelgoed’vind ik nog meer prachtige cadeatuetjes en dus  koop ik er nog een houten gitaartje bij. Stel je voor dat deze baby ongekend talent heeft voor muziek….. Daar komt bij dat dit zo ontzettend leuk is. Die wil ik niet laten liggen.

kraam-cadeau  ©kraam-cadeau.nl

Over kraamcadeau

Ik  kijk nog even naar de pagina ‘over ons’ en de merken en leer dat het twee jonge vrouwen zijn die in 2015 al begonnen zijn met kraam-cadeau.nl
Met mooie merken zoals Little Dutch, Fresk, Jollein, BamBam en Happy Horse. Happy Horse is een leuke omdat zij al sinds jaar en dag samenwerken met goede doelen. Leuke bijkomstigheid toch?
Ik koop wat en steun daarmee indirect het goede doel.

Ze is geboren!

Op 24 juli jongstleden is Dilayla dan geboren. Een prachtig meisje.
De cadeautjes heb ik al even in huis en eindelijk mag ik dan richting Amersfoort om het aan de kersverse moeder te overhandigen.
Haar reactie is er één die ik verwacht had: “Ooooooh…wat leuk!! En Met haar eigen naam!!!”
Mijn cadeautjes zijn in de smaak gevallen en ik weet het zeker: een volgende keer koop ik mijn  kraamcadeautjes hier!

Het is nu wachten totdat mijn dochter bij mij komt en vertelt: “Mam…..ik heb een verrassing voor je….”