De speech die er toe doet -Jess Philips

Jess Philips is lid van de Labor Party in Engeland.
Ze werkte enkele jaren voor Women’s Aid, een organisatie die werkt met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.
Sinds 2016 is ze voorzitter van de Women’s Parliamentary Labour Party, de groep vrouwelijke Labour parlementariërs. Als parlementslid houdt ze zich onder andere bezig met de thema’s diversiteit en geweld tegen vrouwen

Afgelopen week hield zij een vurig pleidooi over de keuze voor een nieuwe premier van Engeland:

Geen vertrouwen in de conservatieve Partij

“De reden dat ik geen vertrouwen heb ik de Conservatieve Partij is vanwege de vreselijke staat van dienst met betrekking tot seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de gelederen van de Conservatieve Partij.
Sinds mijn verkiezing in dit huis zijn twee leden van de conservatieve partij naar de gevangenis gegaan voor het plegen van seksuele misdrijven.
In een van deze gevallen smeekte ik herhaaldelijk bij verschillende mensen met macht om in te grijpen, om te stoppen.

Elke keer werd het genegeerd. Als u met mij wilt interrumperen , leg ik u graag de zeer vreselijke details uit.

Ook een slachtoffer van seksueel misbruik van kinderen meldde zich bij deze partij en zei dat ze zijn misbruikt door een kandidaat van de Conservatieve Partij .
De partij verloor de klacht, kon hem niet meer vinden….
Hij werd toen gekozen maar zit nu in de gevangenis voor seksuele misdrijven.
Dan wordt de premier ten val gebracht omdat hij iemand – van wie hij wist – gepromoot heeft die eksueel schadelijk gedrag vertoont.

Dus terwijl iedereen hier nu op de kop van een speld danst over hoe geweldig hij was, en hij zaken goed wist te behandelen, herinner je de reden dat iedereen van jullie, de mensen hier, die brieven hebben geschreven.  Ik zou graag willen weten wat de toenmalige minister van Financiën deed toen het lid voor Tamworth de functie kreeg.

Ik zou graag willen weten wat de minister van Buitenlandse Zaken heeft gedaan.
Hebben ze allemaal achterover gezeten? Dat zou ik niet hebben gedaan!
Ik zou nooit achterover hebben gezeten. Ik wil weten wat elk van de kandidaten die premier wil worden, heeft gedaan toen dat gebeurde.

En ik wil weten wat de partij gaat doen aan dit institutionele probleem waarbij ze klachten niet adequaat behandelen.

 

Kom meer te  weten over seksuele schandalen binnen het parlement van Engeland