De zielige Johan Derksen

In een artikel op msn.com lezen wij dat Johan Derksen veel vrienden heeft verloren na het zogenaamde ‘kaars incident’.

Johan Derksen en de kaars

Tijdens een uitzending van Vandaag Inside vertelde Johan Derksen vrolijk over zijn ervaring met de kaars. Hij vertelde dat hij een meisje had gepenetreerd met een kaars en moest daar smakelijk om lachen. Evenals zijn tafelgenoten overigens. Het kwam in die hoofden niet op om te zeggen dat dit alle grenzen te buiten ging. Nee, iedereen aan tafel vond het een ‘leuk’ en grappig’ verhaal. 
Excuses kwamen er ook niet, alhoewel Johan Derksen eerst in een later stadium het verkaal onkrachtte ( er zoun geen sprake zijn geweest van penetratie) en op een nog later tijdstip heeft hij afstand gedaan van het verhaal.
Over het het slachtoffer en de door haar meegemaakte trauma’s is nooit één woord geschreven!

Johan Derksen is nu wel heel zielig

Het beruchte trio kwam gewoon weer op de buis en Johan Derksen heeft, naar zijn zeggen, een goed gesprek gevoerd met staatssecretaris Gunay Uslu. 
Maar nu verschijnen er op verschillende online sites berichten van meneer Derksen waarin hij zegt dat hij veel vrienden is verloren door dit kaars incident. 
Het boeit hem geen reet, zo valt er te lezen. Maar als het hem niets zou boeien, waarom dan toch al die artikelen op al die sites? Boeit het hem dan wel?
Ik denk van wel. Hij meende toendertijd een stoere uitspraak te doen over het verkrachten van een vrouw maar nu is hij zielig. Want hij heeft vrienden verloren.

Het lege hoofd van Derksen

Johan Derksen heeft het nog nooit over zijn slachtoffer gehad. Hoe is het eigenlijk met het slachtoffer? Hoe heeft zij dat vreselijke gedrag van deze vreselijke man ervaren? Is ze er ooit bovenop gekomen? Leeft ze nog steeds in angst? 
Daar heeft Derksen het niet over. Het enige waar hij het over heeft is dat het hem geen ruk boeit. En dat vrienden die zijn vertrokken naar aanleiding van het verhaal geen echte vrienden zijn. Dat klopt meneer Derksen. Sterker nog: deze mensen willen zeer waarschijnlijk geen vrienden zijn met een man die dergelijke grove en vernederende uitspraken doet op de nationale televisie! 
De uitspraken van Johan Derksen in de Telegraaf zijn zielig te noemen. Het getuigt van een lege bovenkamer van een man die denkt dat de wereld aan zijn voeten hoort te liggen. Een man die denkt dat penetratie met een kaars een lollig grapje is.

“Door mijn kaarsverhaal was heel Nederland over zijn toeren, behalve ikzelf. Als het hele land boos op me is, vind ik dat geen enkel probleem. Dat mag.”

Een beetje mens met hersencellen begrijpt dat deze man niet beschikt over enige zelfreflectie. Daar waar anderen (lees Vouice of Holland) voor eeuwig het scherm moeten verlaten, gunt met Johan Derksen nog gewoon ruimte in de media. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk? Zelfs als het verhaal waar of niet waar is, dergelijke mannen zou je niet op de televisie moeten zien want ze neigen naar de gedachtengang van Andrew Tate: een vrouw is een hoer en zal altijd een hoer blijven.

Persoonlijk blog – Aletta Makken
terug naar home