Doortje van Aken doet een dringende oproep

Doortje van Aken doet een dringende oproep.
“Ik wend mij tot jullie omdat ik al langer met een idee loop waarvan ik niet weet hoe en wat. Sinds de oorlog in Oekraïne komt er een gedachte ( “strijdlust”) in mij op om alle vrouwen te mobiliseren om zich te laten zien en of horen.

Wij zijn allen zijn vrouw en hebben vaders, broers, kinderen en kleinkinderen. Wie wil zijn kind in een oorlog storten? Wie geeft iemand het recht om een oorlog te beginnen en daar mensen voor op te offeren.
Dit geluid zou ik aan de orde willen brengen op een vreedzame manier. Misschien is dat naïef, ik weet het niet. Maar ik weet ook niet goed waar te beginnen. Hebben jullie een suggestie?
Met de censuur op de media in Rusland zal het de mensen daar ook niet bereiken maar misschien elders in de wereld.
Ik ben geen actievoerder, ben een vrouw van 69 jaar . Maar voel ook de machteloosheid .

#ucraine #oekraine #internationalevrouwendag #vrouwen #moeders #oorlog