Ik ben Yvonne, 32 jaar en heb 2,5 jaar geleden eindelijk mijn diagnose gekregen. Het was laat, gelukkig nog niet te laat. Achteraf heb ik vanaf mijn eerste menstruatie al last gehad en tegen de tijd dat ze het ontdekte zat het al op andere plekken in mijn buikholte. Altijd ben ik naar huis gestuurd met:  pijn hoort erbij, dit hoort erbij als je een vrouw bent. Dat ik niet kon functioneren werd gewijd aan een pijngrens die volgens medici laag zou liggen. Toen daar uiteindelijk een diagnose kwam, waren er oplossingen waar ik niet blij van werd. Het wordt als vrouwenprobleem bestempeld, het heeft alleen wel een mannelijke oplossing. Hormonen of verwijderen van. Beiden hoeven niet te helpen, met beide opties kan je nog steeds klachten hebben. De baarmoeder wordt hier als ‘schuldige’ gezien. Waar ik het niet mee eens ben, gezien er nog steeds klachten kunnen zijn wanneer deze weggehaald is of wanneer je door de overgang bent gegaan.

 

Ik heb een blog geschreven over mijn quest, wat doe je wanneer je de diagnose krijgt met antwoorden waar je alleen maar nog verdrietiger van wordt? Ik plaats de link hieronder zodat de keuze gemaakt kan worden om meer te lezen.

https://yvonneslightcreations.com/2022/11/04/de-endometriose-quest/

 

Ook heb ik een boek geschreven: Endometriose en ik. Dit boek wordt heel toepasselijk in deze maand, over een paar weken uitgegeven. Mensen kunnen zich nog tot 12 maart inschrijven voor de pre order mailinglijst (vrijblijvend opgeven). Als jullie geïnteresseerd zijn in mijn verhaal dan wellicht ook in mijn boek. Je opgeven kan door een bericht te sturen naar yvonne.vanderfluit@gmail.com.

 

Maart is endometriose awareness maand en via deze weg wil ik meer bekendheid krijgen rondom endometriose, zodat er beter en meer onderzoek gedaan kan worden naar. Al is er het één jonge vrouw die niet naar huis wordt gestuurd door een arts met de woorden: Pijn hoort erbij, het is normaal om pijn te hebben.

 

Over mijn boek

 

Endometriose en ik

 

Een zoektocht naar antwoorden, heling en genezing.

 

Wanneer medici je niet kan helpen dan ga je op zoek naar wie dan wel. Dit boek is mijn persoonlijke reis, een zoektocht naar antwoorden, naar heling en genezing.

 

Menstruatiepijn? Dat hoort er allemaal bij. Dat is wat ze ons al jarenlang vertellen, het is normaal om pijn te hebben. Endometriose komt vaker voor dan we denken, de diagnose duurt vaak jaren voordat je hem krijgt. En dan, krijg je de diagnose endometriose en artsen hebben niet de antwoorden voor jou die je zoekt. Wat doe je dan? Dit boek is een persoonlijke reis naar antwoorden. Ik geloof met alles in mijn lichaam dat endometriose te genezen is en dat er meer aan gedaan kan worden dan wat we nu weten. Ik kwam er achter dat er meerdere wegen leiden naar endometriose en zo zijn er ook meerdere wegen die leiden naar genezing.

 

Mijn boek heb ik verdeeld in drie delen, een boek vol verhalen, een reis naar zelfgenezing. In het eerste deel komen mijn voorouders naar voren, de verhalen over hun leven delen ze met mij. Je gaat merken dat dit een prima voedingsbodem is voor endometriose om te manifesteren. Voorouders we hebben ze allemaal, zij zijn de reden waarom wij hier nu zijn, de reden waarom wij geboren zijn. 12 generaties betekent 4094 personen, allemaal personen die jouw voorouders zijn. We hebben allemaal geschiedenisles gehad op school en hebben daarom wel enig idee wat er de afgelopen 400 jaar gebeurt is. Dat en dan al hun persoonlijke uitdagingen, alles wat er bij een leven komt kijken. Dit samen wordt doorgegeven generatie op generatie. Heb je weleens gehoord dat alcoholisme bijvoorbeeld bij meerdere in een familie voorkomt? Bepaalde patronen, ziektes, gedragingen worden onbewust doorgegeven. Onze blue print staat er vol mee, doorgegeven van de één naar de ander.

 

Deel twee bestaat uit gesprekken die ik gevoerd heb met mijn baarmoeder. In gesprek met je eigen lichaam, in gesprek met je eigen innerlijke Godin. Voor mij duurde het even voor we contact hadden, sindsdien zijn we dikke vriendinnen. Hoe je in gesprek komt je lichaam of met een specifiek deel van jezelf ga je lezen in mijn boek ‘endometriose en ik’, deze komt binnenkort uit.

Ik vertel je hier hoe je dit kan doen, hoe ik het doe en ik deel hier gesprekken die ik gevoerd heb met haar. Gesprekken en boodschappen die voor iedereen te lezen is. Een deel van een boek die toevoegde aan het waarom van endometriose. Het helpt om te accepteren dat je het hebt, het helpt je begrijpen. Het zijn de kleine dingen die je kunnen helpen de regie over je eigen leven weer terug te nemen.

Haar boodschappen, mijn vragen en mijn interpretatie met voorbeelden uit mijn eigen leven voelen dit deel van het boek.

 

In het laatste deel ga je korte verhalen lezen over mijn andere levens, beter bekend als vorige levens. De zaadjes die gepland werden, het hoogtepunt van hun leven delen ze hier met mij. Hier ga je beter begrijpen waarom endometriose is ontstaan en waarom het misschien überhaupt bestaat. Andere levens of vorige levens voor mij zijn ze hetzelfde. Ik zie het liever als andere levens omdat ik ook toekomstige levens heb gezien en dat kan nog geen vorig leven zijn.

Deze levens, deze personen zijn naar voren gekomen met hun verhaal. Elk verhaal laat het zaadje zien wat uiteindelijk endometriose is geworden. Er zijn nog meer levens dan waar ik nu over geschreven heb. Deze levens dragen het zaadje en daarom zijn zij degene waarover ik schrijf. Elke hoofdstuk is vanuit het perspectief van de persoon die ik op dat moment ben.

Ik vertel ook hoe ik dit doe, contact leggen met anderen, hoe dit voor mij werkt.

Een boek over een reis, een hoek die tools biedt zodat jij hetzelfde kan doen, een boek met vragen die iets aanklikken in jouw binnenste.