Vrouwendag web 2022

Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag waar wereldwijd gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan.

Ook in de Bommelerwaard vieren we weer deze dag met een inspirerend en uitnodigend programma. Het thema dit jaar is ‘onbeperkt meedoen’.

Wat betekent onbeperkt meedoen en wat is ervoor nodig? Kunnen vrouwen wel onbeperkt meedoen? Hoe solidair zijn we eigenlijk met elkaar? Zien we mensen wel voor wat ze zijn? En hoe kunnen we dit verbeteren?

Dit en veel meer komt aan bod in de volgende activiteiten:  

  • Dinsdagavond 7 maart: vertoning van de film ‘She Said’, door Cinemaarten in Zaltbommel.
  • Woensdagochtend 8 maart: het werkontbijt in de gemeente Maasdriel, over financiële en economische zelfstandigheid van vrouwen. Met o.a. Eef van Opdorp, bekend als budgetcoach in het programma Uitstel van Executie en schrijver van het boek ‘Gek van Geld: een positieve relatie met geld.’ Het werkontbijt is dit jaar in de gemeente Maasdriel en is alleen voor vrouwen.
  • Woensdagavond 8 maart zijn vrouwen en mannen welkom in de Poorterij. Centraal staat dan Wel bekeken, ook gezien? Met cabaret en gesprek gaan we in op wat het doet, als mensen je niet zien voor wie je bent. Met medewerking van onder meer cabaretier Fieke Opdam en wethouder Karima Bouchtaoui uit Zaltbommel.
  • Donderdagochtend 9 maart: een feestelijke bijeenkomst met muziek en dans. In de Poorterij, alleen voor vrouwen.

De activiteiten worden georganiseerd door de Werkgroep 8 maart (Kompas en vrouwen op persoonlijke titel), in samenwerking met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, Cinemaarten en de Poorterij.

Datum

feb 07 2023 - mrt 09 2023
Expired!

Meer informatie

Lees meer

Locatie

Zaltbommel

Organisator

Werkgroep 8 maart (Kompas en vrouwen op persoonlijke titel), in samenwerking met de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, Cinemaarten en de Poorterij
Lees meer
Uw logo hier op Internationale Vrouwendag
ModeMode