internationale vrouwendag tilburg feniks

Al meer dan 100 jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd.

Dit is ook een Tilburgse traditie geworden dankzij Feniks, Emancipatie Expertise Centrum Tilburg, die dit al bijna 45 jaar met de stad organiseert. Dit jaar i.s.m. Theater De Nieuwe Vorst, Duvelhok en de Kennismakerij. In 2020 is het landelijke thema ‘Vrijheid’.

Hoofdgasten zijn Rajae El Mouhandiz en Karin Bruers. Beide vrouwen laten zich niet in 1 discipline beschrijven. Film-, theatermaakster en zangeres Rajae El Mouhandiz is vanwege haar bijdrage in de kunsten de afgelopen 11 jaar achtereen geplaatst op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. Op 8 maart geeft zij een vrijheidscollege waarmee ze de ruimte laat zien die vrouwen mogen en kunnen innemen om te worden wie of wat ze willen zijn. Hierbij betrekt zij haar eigen levensloop en put ze uit zowel westerse als oosterse waarden. (www.rajae.net)

De bekende cabaretière, sociaal onderneemster en schrijfster Karin Bruers is bovenal activiste. Met trots wordt op deze vrouwendag de primeur gepresenteerd van haar ‘High Heels Liberation Front’, waarbij ze meer op de hak neemt dan hoge hakken… (www.karinbruers.nl)

Wat betekent vrijheid voor jou? Laat dit in maximaal 2 minuten op de zeepkist/podium zien of horen, door een persoonlijke bijdrage in welke vorm dan ook. Meld je hiervoor aan door vóór 2 maart te mailen naar secretariaat@fenikstilburg.nl; het aantal plaatsen is helaas beperkt. Het gratis inhoudelijke programma wordt afgewisseld door muzikale intermezzo’s. Vooraf kun je deelnemen aan de gezellige maaltijd en vanaf 21.30 uur gaan de voeten van de vloer tijdens de spetterende afterparty met DJ Han (www.hanbosman.com)! Iedereen is welkom!

 

 

Programma:

17.00 – 18.00 uur: inloop

18.00 – 19.45 uur: gezamenlijke vegetarische maaltijd (aanmelden d.m.v. betaling!)

20.00 – 21.30 uur: programma grote zaal, geopend door emancipatie-wethouder Rolph Dols (gratis toegang; vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

21.30 – 23.30 uur: netwerkcafé en swingende afterparty met DJ Han

Maaltijd: Reserveren verplicht. Aanmelding d.m.v. vooruitbetaling van € 7,50 tot uiterlijk 2 maart op rekeningnummer NL25INGB0003558985 t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD en je naam. Let op: vol is vol (er zijn 75 plaatsen). Wil je de Meedoenregeling gebruiken, dan is dit incl. 1 consumptie. Stuur uiterlijk 2 maart je mail met klantnr. naar secretariaat@fenikstilburg.nl. Verder in Tilburg zijn er i.h.k.v. 8 maart in sommige wijkcentra activiteiten en de schrijfactie voor vrouwenrechten van Amnesty International in de LocHal. Kijk hiervoor op de betreffende websites.

Datum : 8 maart 2020
Aanvangstijd: 18.00 uur
Locatie : Theater De Nieuwe Vorst, Willem II Straat 49, Tilburg
Entree: gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)