Bedrijven met meer dan 50 medewerkers moeten bewijzen dat ze mannen en vrouwen voor het zelfde werk gelijk betalen.
Dat is het initiatief van GroenLinks, PvdA, 50Plus en de SP; afgelopen donderdag hebben zij deze initiatiefwet ingediend.

Hoe krom het ook is, maar nu was het zo dat de vrouw maar moest bewijzen dat zij minder betaald werd dan haar mannelijke collega in dezelfde functie. Dat betekent dat zij letterlijk moet vragen aan haar collega wat hij per maand verdient. 
Wanneer de mannelijke collega bereid is dit te vertellen dan kan een volgende stap zijn dit aan te geven via het College voor de Rechten.

Het blijkt dat Nederland niet zo transparant is als wij gehoopt hadden en vandaar dat de partijen deze initiatiefwet hebben ingediend. Nu is het zo dat vrouwen in hun werkende leven ruim € 300.000,00 minder verdient dan een man in dezelfde functie.
En wij weten allemaal waar dat toe leidt: minder pensioen!

Er is nogal weerstand bij werkgevers want zij vinden dat het de privacy schendt als iedereen inzage krijgt in salarisstroken. Maar als een probleem zo hardnekkig blijft, kan het niet anders dan de salarissen openbaar te maken is onze mening.
Vermoed jij dat jij minder betaald krijgt dan jouw collega? Doe er wat aan. De wet is natuurlijk nog niet in werking, maar probeer het gesprek aan te gaan met je werkgever of je collega die meer verdient dan jou.

gelijke beloning vrouwen