Gevaarlijke mannen

Ze zijn er in vele soorten en maten maar vandaag wil ik het eens hebben over mannen die misschien fysiek niet gevaarlijk zijn voor vrouwen maar die onze media gebruiken om hun gewelddadige ideeën of meningen te ventileren met hun achterban.

Andrew Tate

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van deze man gehoord totdat hij actief werd op TikTok en mijn zoon beïnvloedde met zijn kromme denkwijze over hoe vrouwen te behandelen.
Tate is van mening dat wij niet gelijkwaardig zijn, dat vrouwen tot het bezit van mannen behoren en dat het slaan van vrouwen eigenlijk best normaal is.
Vrouwen met enige wijsheid en/of ervaring weten dat ze man een gevaarlijke man is voor publiek wat beïnvloedbaar is.
Zijn doelgroep is dan ook relatief jonge mannen. Helaas valt mijn zoon daar ook onder en van de week leidde dat tot felle discussies.
Gelukkig is Tate inmiddels verbannen van sociale media.

 

Dichterbij huis zijn ook ze ook te vinden

Jaren geleden heb ik elke man op mijn FAcebook verbannen en geblokkeerd die ook maar enigszins onpasselijke grappen maakte over vrouwen. Of denigrerende vrouwonvriendelijke uitspraken deed. Ik was daar resoluut in. Ik wil niks te maken hebben met mannen die ons niet als gelijkwaardige zien maar als hoer, sloerie, trut, doos of muts.
En tot mijn verbazing was één van die gevaarlijke mannen een tekstschrijver die afgelopen week de behoefte had mij af te branden in het lokale suffertje. 
Ik deed er een melding van bij onze griffier, aangezien ik hier persoonlijk zwart werd gemaakt. Dat je iets vindt van een partij, a la. Maar persoonlijk iemand aanvallen in de media vind ik dan buiten alle fatsoen.
Bovendien is het een principekwestie. Wie kaatst, kan de bal terug verwachten. Je mag mij alles noemen wat je wenst, maar verwacht niet dat ik er niet op reageer. Ik blijf reageren op dit soort gevaarlijke mannen.

Een nietszeggend onderzoek op Twitter bevestigde mijn vermoeden nogmaals: deze man heeft een bloedjehekel aan vrouwen. Toch vreemd want volgens mij is hij ooit geboren uit een vrouw en heeft hij 1 of meerdere dochters. Dat terzijde.

Mannen die via Twitter, de krant, Facebook of Instagram hun ongenoegen uiten over vrouwen in bewoording die het daglicht niet kunnen verdragen zijn mijns inziens gevaarlijke mannen. Niet voor vrouwen. Nee, wij vrouwen zijn dit soort gedrag inmiddels wel gewend. Alhoewel ik wel van mening ben dat vrouwen veel meer aan name and shame mogen doen als nu het geval is.
Nee, andere (jonge) beïnvloedbare mannen zijn massaal ‘slachtoffer’ van dit soort mannen.
Dat gebeurde ook in mijn geval: een andere man, ene Rob, kon niet wachten om het bericht te delen en er nog wel even een extra opmerking aan toe te voegen.

Zielig

Eigenlijk zijn dit soort mannen best zielig te noemen. Want een onderzoek geppubliceerd in de Quest laat zien dat mannen met dergelijk gedrag dit doen om bepaalde pijn te verminderen. Maar het zegt ook wat over hun persoonlijkheid. Mannen die negatieve uitspraken doen over vrouwen en ze zelfs uitschelden voor hoer, sloerie, suftrut en Joost mag weten wat meer, zijn vaak emotioneel instabiel. En dat maakt ze tot gevaarlijke mannen.

Dus wat doe je?

Als eerste heb ik mijn bloedeigen zoon de deur voor die avond gewezen. Niet op een normale manier praten over vrouwen? Dan vertrek je maar. Basta.
En natuurlijk heb ik op mijn persoonlijke Instagram een ‘column’ geschreven over George Huisman. Dé grote tekstschrijver en schreeuwlelijk van Steenwijkerland.
Ik hoop voor hem dat hij ooit een professional vindt die hem kan helpen uit de vicieuze cirkel van zijn gescheld en instabiliteit.